Lyt med: Boligkvarteret klæder førstegangskøberne på til boligjagten

Foto: Unsplash

I det nye afsnit af podcasten ’Boligkvarteret’ retter vi fokus på førstegangskøberne. Lyt med og få de gode råd i processen med at finde frem til din første ejerbolig og bliv klogere på finansieringen. Samtidig får du selvfølgelig også status på boligmarkedet netop nu. Lyt til det hele her.

At købe bolig er en af de største investeringer, de fleste kommer til at foretage sig i livet. Det i sig selv kan frembringe en vis kriller i maven hos de fleste. Men er det samtidig første gang, man står foran sådan en investering, kan det virke en kende uoverskueligt og fremkalde ekstra nervøsitet.

Ikke mindst, når udviklingen går så stærkt, som det har været tilfældet på boligmarkedet i de seneste par år.

Men fortvivl ikke.

Er du en af de mange, der går med overvejelserne om at købe ny bolig for første gang, og savner du en guidende hånd i processen, så klik ind på podcasten ’Boligkvarteret’, som Boligsiden har lavet i samarbejde med Partnermedier.

Det 10. og nyeste afsnit er lige udgivet, og her er fokus netop på førstegangskøberne.

I afsnittet medvirker Boligsidens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz, i selskab med boligøkonom fra Jyske Realkredit, Mikkel Høegh.

Sammen tager de dig med gennem de vigtigste pointer fra situationen på boligmarkedet netop nu, giver dig stikordene til nogle af væsentlige overvejelser, du med fordel kan gøre dig som førstegangskøber, ligesom du bliver klædt på til samtalen med banken i forhold til finansiering af boligkøbet.

Og skal vi drage én af konklusionerne ud allerede her, er det, at du som førstegangskøber gør klogt i at tænke langsigtet, når du skal finde frem til din nye bolig.

”Der er nok nogle førstegangskøbere, der har kigget på Boligsiden i længere tid, og som har holdt lidt igen under corona, fordi priserne har bevæget sig op i niveauer, hvor mange ikke længere kunne følge med. Det har gjort det svært, men de grundlæggende udfordringer ved at være førstegangskøber er nok de samme som for nogle år siden,” siger Birgit Daetz i afsnittet og tilføjer:

”Mange er usikre på, hvad det er, de binder sig til. Men noget af det vigtigste som førstegangskøber er, at man har det lange lys på og forholder sig til, hvor man gerne vil være om nogle år og satser på en bolig, hvor man kan blive i en del år.”

Det er en betragtning, som Mikkel Høegh er enig i.

”Det handler om at købe bolig efter behov, i stedet for at tænke på om ejendommen bliver mere værd. Over tid har boligpriserne det med at følge vores levestandard og indkomster, og da de som regel går op – i hvert fald over tid – vil ejendommen også blive mere værd. Så du skal tænke på, om du kan se dig selv i boligen i nogle år, så skal de fleste nok holde skindet på næsen,” lyder det blandt andet fra boligøkonom, Mikkel Høegh.

Du kan lytte dig til flere pointer samt høre mere om finansieringen lige her.

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.

Du kan også finde ‘Boligkvarteret’ hos Spotify, Apple Podcast, eller hvor du normalt lytter til podcast.

Find mere om