Liste: Se huse med sauna til under to millioner kroner

Foto: Pixabay

Hvis du gerne vil varme dig hurtigt efter at have rullet dig i sneen, eller blot nyder høje temperaturer, så er denne artikel skræddersyet til dig. Boligsiden har samlet en liste over de huse til salg med sauna, som koster under to millioner kroner.

Boligsiden har samlet en liste over boliger, som indeholder sin egen sauna. Det kan især være appellerende for kommende boligkøbere, som ønsker at boltre sig i ekstra varme temperaturer.

”De seneste år har fænomener som saunagus gjort saunaen mere populær end tidligere. Det, at en sauna altid er inden for rækkevidde, kan være vigtigt for visse danske boligkøbere,” fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.

Hun fortsætter:

”Saunaen havde især sin storhedstid i 60’erne. Men blot ti år senere dalede de i popularitet. Blandt andet på bagkant af oliekrisen i 70’erne. ”

Aldrig under 50 kvadratmeter

Ender du med at købe et hus med sauna, og ønsker du at opgradere den, er der visse regler, du skal forholde dig til.

Hvis din sauna befinder sig udendørs, og du gerne vil gøre den større, er det ikke nødvendigt at søge om byggetilladelse, hvis den er under 50 kvadratmeter. Udendørssaunaen må heller ikke overstige 2,5 meter i højden, og der kræves altid en byggetilladelse, hvis saunaen skal bygges på skråt plan.

De sider, som er vendt mod en nabo eller en sti, må hverken have vinduer, døre eller åbninger. Den samlede sidelængde vendt mod skel må heller ikke overstige 12 meter.

Hvis du skal skifte træet i saunaen, er det vigtigt at træet er tørret ned og varmebehandlet. Det er muligt at blande træsorter, men de fleste forhandlere anbefaler maksimalt to for at bevare æstetikken.

Saunadøren skal altid åbne ud af og må under ingen omstændigheder kunne spærres med en lukkeanordning. Det er også anbefalet, at saunaovnen placeres tæt ved døren. Ønsker man en brændefyret ovn, skal den godkendes af en skorstensfejer først og certificeres.

I en privat sauna er der ingen vådrumskrav.

Se listen her:

Listen indeholder villaer og rækkehuse til salg lige nu, hvor der i salgsannoncen indgår ordet sauna.

Find mere om