Lejligheder på storbyernes gader og stræder bliver hurtigst solgt

Foto: Boligsiden

Århusianere og københavnere dominerer listen over de 10 gader i landet, hvor ejerlejlighederne hurtigst bliver solgt. Korteste liggetid er på kun to dage, og det er primært lejligheder i den prisbillige ende, der sælges hurtigst.

Ejerlejlighederne går som varmt brød hos bageren flere steder i landets to største byer. Med liggetider på helt ned til kun to dage er det Århus og København, der i den grad præger listen over de 10 gader i landet, hvor boligejerne hurtigst får solgt deres ejerlejlighed.

Tallene fremgår af en ny opgørelse, som Boligsiden.dk offentliggør. Øverst på listen finder man Otto Ruds Gade i Århus N. Her er den gennemsnitlige liggetid på de fem ejerlejligheder, som er fjernet fra internettet i løbet af året, på bare 26 dage.

”Her er liggetiderne på de solgte lejligheder på mellem 11 og 50 dage, men nummer to på listen, Helmer Søgaards Allé i Kastrup brillerer med at have lejligheden, der er solgt hurtigst. Det er en lejlighed til omkring 1 mio. kr., som blev solgt på bare to dage”, fortæller kommunikationschef hos Boligsiden.dk Birgit Daetz.

Århus N også på 3. pladsen

Gaden i Kastrup er imidlertid en måned ’bagud’ i forhold til listens etter. På Helmer Søgaards Allé tager det nemlig gennemsnitligt 56 dage at sælge sin lejlighed.
Og sør’me om ikke Århus N også kan prale af at have endnu en gade med helt i top over de veje i landet, hvor ejerlejlighederne sælges hurtigst. Langelandsgade indtager nemlig tredjepladsen med en salgstid på i snit 60 dage.

I det hele taget står der stort set København og Århus på hele listen. I hvert fald, hvis man regner Frederiksberg og Hvidovre med ind under landets største by. Frederiksberg er nemlig nummer fem og Hvidovre nummer syv.

”Noget tyder på, at sælgerne i de to store byer er skrappest til at få solgt i en fart, for det er kun Stenløse i Nordsjælland, der kiler sig ind på vores liste – som nummer ni over de gader, hvor man hurtigst får solgt sin lejlighed. I Stenløse tager salget i gennemsnit 83 dage”, Siger Birgit Daetz.

Billige lejligheder er populære

Hun hæfter sig især ved, at det – med få undtagelser – er ejerlejlighederne i den billige ende, som er populære.

”På syv af de ti gader koster ejerlejlighederne fra 1 til 1,5 millioner kroner, mens prisniveauet på gaden i Valby spænder fra godt en halv million til lige under 2 millioner. På Sprogøvej i Frederiksberg samt i København S ligger priserne på cirka 2 millioner kroner”, forklarer Birgit Daetz.

Forklaringen er uden tvivl, at priserne er kommet ned i et leje, hvor det igen er realistisk for de unge studerende og andre førstegangskøbere at komme ind på boligmarkedet.

”Og de almindelige enfamiliehuse er også kommet ned i et prisleje, hvor det igen er attraktivt for lejligheds-ejerne i storbyerne at komme videre i boligfødekæden. Derfor dominerer gaderne i Århus og København listen over de hurtigste salgstider”, slutter Birgit Daetz.

Top 10 korteste salgstider, ejerlejligheder*

1 Otte Ruds Gade 8200 Århus N 5 lejligheder, 26 dage
2 Helmer Søgårds Allé 2770 Kastrup 5 lejligheder, 56 dage
3 Langelandsgade 8200 Århus N 6 lejligheder, 60 dage
4 Lundbyesgade 8000 Århus C 7 lejligheder, 69 dage
5 Sprogøvej 2000 Frederiksberg C 7 lejligheder, 75 dage
6 Ved Amagerport 2300 København S 6 lejligheder, 78 dage
7 Baunebakkevej 2650 Hvidovre 5 lejligheder, 80 dage
8 Lauravej 2500 Valby 10 lejligheder, 81 dage
9 Sandalsparken 3660 Stenløse 10 lejligheder, 83 dage
10 Ourøgade 2100 København Ø 5 lejligheder, 84 dage

*Kilde: Boligsiden.dk
– Oversigten viser den gennemsnitlige liggetid for ejerlejligheder fjernet på en given vej i et givent postnummer. Liggetider angivet i den højre kolonne.
– Veje hvor der er fjernet mindre end 5 ejerlejligheder er sorteret fra. Antal solgte emner er angivet i kolonne to fra højre.
– Ejerlejligheder der er fjernet og sat til salg igen inden for 3 måneder er ligeledes frasorteret.