Længere salgstider for huse

Foto: Boligsiden

Salget af villaer og rækkehuse går stadig langsommere. På et år er den gennemsnitlige salgstid steget med en måned. Dermed tager det i dag i gennemsnit syv måneder at sælge sit hus. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks over alle bolighandler gennemført i februar.

Har du huset til salg, skal du fortsat væbne dig med tålmodighed. På landsplan tager det nemlig i dag i gennemsnit en måned længere at få solgt huset sammenlignet med februar 2011. Det viser Boligsidens Markedsindeks fra februar, som kommer med de nyeste tal om udviklingen på boligmarkedet.

”For et år siden tog det i gennemsnit 189 dage at få solgt huset, i dag er salgstiden 220 dage. Og faktisk er salgstiden steget med hele 22 dage bare det seneste kvartal. Men det er på landsplan. Kigger man mere bredt ud i landet, er der store geografiske forskelle,” siger kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Salgstiden steget markant i København

Selvom det generelt er hurtigere at få solgt sin bolig i hovedstadsområdet, tager det også her længere tid at sælge sin bolig end det gjorde for et år siden. I Region Hovedstaden er salgstiden steget fra 144 til 182 dage på et år – en stigning på 26 procent og den største blandt alle regionerne.

”Det er i København og omegn samt Nordsjælland, at salgstiderne er steget markant. Alene i København By, som bl.a. omfatter København, Frederiksberg og Tårnby, er salgstiden det seneste år steget med i gennemsnit 48 dage,” siger Birgit Daetz.

Trods stigningen tager det i dag kun i gennemsnit 168 dage at få solgt villaen eller rækkehuset i København By, og det er fortsat det laveste blandt de 11 landsdele. Det gælder også de københavnske omegnskommuner og Nordsjælland, på trods af at salgstiderne her er steget med henholdsvis 41 dage og 33 dage på et år.

Der er også markante stigninger at finde i Vestjylland, Bornholm og Sydjylland, hvor salgstiderne er steget med mellem 42 og 51 dage.

Positivt nyt på Sjælland og Fyn

Derimod er der positivt nyt til de fleste hussælgere på Sjælland, Lolland og Falster samt Fyn. I Region Sjælland er salgstiden f.eks. kun steget med 11 dage det seneste år.

”Det ellers så trængte boligmarked på Sjælland holder nogenlunde niveau i forhold til for et år siden. I hele Region Sjælland er salgstiden kun steget med 11 dage. På Fyn tager det i dag kun 19 dage længere – i gennemsnit 223 dage – at handle sin bolig.” slutter Birgit Daetz.

Boligsidens Markedsindeks er den eneste statistik i Danmark, som viser de nyeste salgsdata fra forrige måned.

Find mere om