Københavnske villaer har den hurtigste salgstid

Foto: Boligsiden

Boligsiden.dk har opgjort salgstiden for villaer i alle landsdele og kommuner. Københavnerne får hurtigst solgt villaen, mens husejerne i Vest- og Sydsjælland må vente længst tid på at finde en køber. Se, hvor lang salgstid der er i din landsdel og kommune.

Det behøver ikke længere at tage år og dage at få solgt sit hus. Faktisk ligger den gennemsnitlige salgstid for de godt 26.000 huse, der blev solgt rundt om i landet i 2010, på knap syv måneder. Imidlertid er der stor geografisk forskel på, hvor lang tid det tager at sælge villaen. Det viser en ny opgørelse fra www.boligsiden.dk.

”Ser man på landsdele, får de københavnske husejere solgt huset på under et halvt år – fem måneder tager det i gennemsnit i hovedstaden. Derimod må husejerne i Vest- og Sydsjælland væbne sig mest med tålmodighed, for her finder man landets længste salgstider i 2010, nemlig knap ni måneder”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Det kommer næppe som en overraskelse for mange, at udsigterne til et hurtigt salg ser bedst ud for københavnerne, samt at Københavns Omegn ligger lige i hælene med en gennemsnitlig salgstid på fem en halv måned.

Tager længere tid ude i landet

”Der er kommet lidt mere gang i såvel handelsaktiviteten som den tid, det tager at få solgt huset, når man isoleret set betragter København By og Københavns Omegn. Men længere ude i landet må hussælgerne nok indstille sig på, at det tager lidt længere tid at få solgt huset”, siger Birgit Daetz.

Se nedenfor, hvor lang salgstid der er i din landsdel (de nyeste salg figurerer først på listen):

LandsdelHandelstidAntal handler
Bornholm219420
Fyn2182.464
København by146872
Københavns omegn1661.957
Nordjylland2153.354
Nordsjælland1992.338
Sydjylland1993.892
Vest- og Sydsjælland2592.979
Vestjylland2002.414
Østjylland2004.408
Østsjælland2121.279
Hele landet20726.377

Stiller man skarpt på landets 98 kommuner, dominerer ni kommuner i København og omegnskommunerne top 10-listen over de korteste salgstider. Kun Læsø sniger sig ind i det fine selskab på ottendepladsen.

”Tårnby, der hører til landsdelen København By, har den korteste salgstid, idet det her kun tager knap fire måneder at få solgt huset”, siger Birgit Daetz.

Tager 10 måneder i Odsherred

I den anden ende af skalaen placerer fire kommuner i Vest- og Sydsjælland sig. Odsherred må lide den tort at indtage dumbopladsen med en gennemsnitlig salgstid på 10 måneder, og lige i kølvandet herpå følger Guldborgsund, Vordingborg og Sorø kommuner.

”Hussalget har det fortsat svært i yderområderne, og til stadighed er det hussælgerne i Vest- og Sydsjælland, der er spændt hårdest for. Men det er også her, vi har set nogle af de største prisfald på huse i de senere år, så tilpasningen er nok ikke helt ovre endnu”, vurderer Birgit Daetz.

Find mere om