Køb sommerhus for 2.000 kr. om måneden

sommerhus

Foto: Boligsiden.

For bare 2.000 kr. om måneden kan man blive sommerhusejer. Faktisk er andelen af sommerhuse, der er til salg, i den prisklasse fordoblet siden starten af 2009, viser tal fra www.boligsiden.dk.

Det lyder måske for godt til at være sandt, men det kan godt lade sig gøre at købe et sommerhus og sidde i det for maksimum 2.000 kr. om måneden. Og de gode tilbud finder man i stort set alle dele af landet. Det viser en analyse, som landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk, har lavet over de billigste sommerhuse, der er udbudt til salg.

”Omkring 100 sommerhuse kan købes for en månedlig ydelse på 2.000 kr. eller mindre. Det lyder måske ikke af så mange, men antallet af billige sommerhuse er faktisk steget siden starten af 2009. Dengang var der kun 40-50 sommerhuse til salg, hvor man kunne nøjes med at lægge 2.000 kr. om måneden,” fortæller Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Takket være faldende renter

Udbuddet af de allerbilligste huse er dermed fordoblet på 3½ år, og det skal især tilskrives faldende renter.

”Forklaringen på at antallet af sommerhuse med en ydelse på under 2.000 kr. er mere end fordoblet på få år skal findes i prisudviklingen. Sommerhuse sælges i gennemsnit til 17.400 kr. pr. m2, og det er 4-5 pct. billigere end for et år siden. Samtidig bevirker den lave rente, at ydelsen er faldet. Derfor ser vi nu, at der er dobbelt så mange af de billigste sommerhuse at vælge imellem,” fastslår Birgit Daetz.

Find mere om