Køb på tvangsauktion og spar op til 75 procent

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

Det er på ingen måde risikofrit at købe bolig på tvangsauktion. Men for dem, der vil og tør, er der store penge at spare. I 2014 blev boligerne på tvangsauktion solgt til priser, der lå op til 75 procent under salgspriserne for boliger i almindelig fri handel, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

At købe bolig på tvangsauktion og købe bolig i almindelig fri handel kan ikke sammenlignes. Processen, risikoen og prisen er vidt forskellig, om end du i begge tilfælde får et sted at bo. For mange bliver tvangsauktionerne for risikofyldte og for svære at gennemskue, og de vælger fornuftigt nok en almindelig handel.

Men for dem, der vil bruge lidt ekstra tid på at sætte sig ind i, hvordan tvangsauktionerne foregår, og hvordan spillereglerne er, kan der være mange penge at spare på boligkøbet. I 2014 blev boligerne på tvangsauktion nogle steder i landet solgt til priser, der lå 75 procent under det, som boligerne i almindelig fri handel blev solgt for.

”Prisen på en bolig på tvangsauktion kan være markant forskellig fra en bolig i almindelig fri handel, men det kan standen på boligen også være. Når boligen kommer på tvangsauktion, er det et resultat af, at ejeren ikke har kunnet betale realkreditinstituttet eller banken, og det kan også betyde, at der i en længere periode ikke har været penge til at vedligeholde boligen, der derfor kan være temmelig misligholdt”, siger Birgit Datez, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ikke meget at spare i storbyen

Øjner du chancen for at gøre et boligkup i København eller Aarhus ved at købe på tvangsauktion, skal du ikke sætte næsen op efter alt for meget. For det første er antallet af tvangsauktioner i hovedstadsområdet og Aarhus langt mindre end i resten af landet, og salgspriserne på de tvangsauktioner, der er, er tættere på de almindelige salgspriser end i resten af landet. I Københavns omegn lå salgspriserne på tvangsauktion i 2014 kun 21 procent under gennemsnittet for de almindelige handler i området.

Hvis du skal opnå en større rabat, skal du købe bolig lidt ud på landet eller ud på øerne. På landsplan ligger salgspriserne for boliger på tvangsauktion 64 procent under de gennemsnitlige salgspriser for boliger i almindelig fri handel.

Se alle grunde og ejendomme på tvangsauktion på Boligsiden.dk

Læs også: Sådan køber du på tvang

Find mere om