Indbrudstyvene har travlt i weekenden

Undgå indbrud i Julen

Foto: Boligsiden

Selvom sommerens glæder naturligvis fylder en del, så snart kalenderen siger ferie, er det vigtigt at huske at sikre sit hjem mod indbrud, før man helt lader sig opsluge af afslapning og feriezen.

Sommeren er for mange fyldt med masser af aktiviteter, udflugter og hygge. Men de mange ture ud ad huset har desværre den kedelige bagside, at huset står tomt tilbage og er lige til at kaste sig over for indbrudstyven. Indbrud i hjemmet er en risiko, du ikke bør undervurdere, og først når du har taget dine forholdsregler, kan du med god samvittighed læne dig tilbage og nyde ferien fuldt ud.

Søndag er hviledag – men ikke for indbrudstyven

I en undersøgelse foretaget af sikkerhedsfirmaet, Verisure, fremgår det, at Danmark er det land i Europa, der har allerflest indbrud per indbygger. På baggrund af data om registrerede indbrud i en periode på 12 måneder er Verisure kommet frem til, at en tredjedel af alle indbrud sker i løbet af weekenden (lørdag og søndag).

Ser man isoleret på ugedagene, er søndag den mest populære ugedag at slå til på for en indbrudstyv. 19 procent af alle indbrud sker nemlig om søndagen, mens lørdag, som er tyvenes næsttravleste ugedag, står for 16 procent af alle indbrud. Du skal altså være ekstra påpasselig med nonchalant at lade et vindue stå på klem, hvis du forlader huset i weekenden.

Du er ikke alene (få hjælp af din nabo)

Der er unægteligt rigtig mange indbrud i sommerperioden, og særligt slemt er det altså i weekenden. Alligevel er der ingen grund til at fortvivle helt, for du er bestemt ikke alene med din frygt for at få invaderet dit private hjem og ejendele.

Ud over de mange forholdsregler, du selv kan tage, heriblandt at anskaffe sig et godt alarmsystem, så gælder det især om at hjælpes ad for at undgå indbrud. Din nabo står formentlig i helt samme situation, som du gør, så hvorfor ikke løfte i flok og sammen sørge for, at kvarteret ”tyverisikres” og gøres mere trygt. Du kan både tilmelde dig Nabohjælp-ordningen eller selv lave de aftaler, du har brug for med dine naboer.

Og det at samarbejde med naboen er der faktisk ikke så få, der gør, ifølge en brugerundersøgelse foretaget af Boligsiden.dk. Til spørgsmålet: ”Hvad gør du for at hjælpe din nabo med at forhindre indbrud, mens naboen er på ferie?” svarede kun 7,6 procent af de adspurgte, at de ”ingenting” gør. Til gengæld fordelte de øvrige stemmer sig jævnt ud på forskellige tiltag såsom at parkere en bil i naboens indkørsel og at fylde skrald i skraldespanden, mens naboen er på ferie. 33 procent svarede, at de i det hele taget holder et vågent øje med naboens bolig, 20 procent tømmer naboens postkasse og 7 procent er med i den officielle Nabohjælp-ordning.

”Når vi bor så tæt, som vi gør mange steder i Danmark, er det nærliggende at hjælpe hinanden, så vi alle kan føle os mere trygge i vores hjem og nærområder” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk