I disse kommuner er salgstiden på huse under 100 dage

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

I 15 kommuner tager det nu under 100 dage at sælge et hus. Hovedsageligt er det kommunerne i omegnen af København, der indtager landets topplaceringer, men der er også overraskelser med på listen.

I nogle kommuner går det ikke bare stærkt med at få solgt huse, de bliver revet væk. Køberne står i kø, og tit er der flere om buddet. Har du fundet en bolig, som du er vild med, er det således med at træffe en beslutning i en fart – hvis altså villaen eller rækkehuset ligger i én af landets mest eftertragtede kommuner.

Det drejer sig særligt om 15 danske kommuner, hvor det går lynende stærkt med at sætte underskrifter på købsaftalerne. I disse kommuner er den gennemsnitlige salgstid under 100 dage, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks for februar 2018.

Landets hurtigst sælgende kommuner er:

BySalgstid (dage)
Herlev76
København77
Tårnby78
Ishøj78
Egedal80
Vallensbæk82
Albertslund83
Brøndby84
Glostrup85
Hvidovre86
Halsnæs91
Ringsted92
Furesø92
Rødovre96
Greve96

(Kilde: Boligsiden)

Derfor er salgstiden kort

Men hvad er forklaringen på, at det netop er disse kommuner, hvor riften om boligerne er størst?

Det har Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, en forklaring på:

”Det går fortsat stærkt i og syd/vest for København, og det kan boligsælgerne se på salgstiden. Det er glædeligt, men ikke overraskende, at Ringsted er med i toppen. Her har vi set en positiv udvikling af boligmarkedet. Omvendt ligger priserne i den nordlige retning på et niveau, som gør, at det er købers marked. Køberne har ikke helt så travlt i disse områder,” siger hun.

Her har køberne ikke travlt

Generelt ser vi et boligmarked i fremgang, og i samtlige af landets 11 landsdele er salgstiden reduceret, hvis man sammenligner februar 2018 med samme måned sidste år.

Alligevel er der kommuner, hvor køberne ikke har helt så travlt med at beslutte, hvilket hus der skal være deres nye hjem. I de kommuner, hvor det tager længst tid at sælge et hus, er salgstiden mellem 255 og 412 dage, hvilket svarer til godt otte måneder og knap 14 måneder.

De 10 kommuner med længst salgstid:

BySalgstid (antal dage)
Morsø412
Lemvig349
Langeland313
Ringkøbing-Skjern286
Tønder284
Assens283
Haderslev282
Thisted278
Frederikshavn259
Kerteminde255

(Kilde: Boligsiden)

Find mere om