Hver tredje villa står til salg i mindst et år

Foto: Boligsiden

Andelen af villaer med meget lang liggetid er steget markant de seneste 3½ år. I dag er det 35 pct. af alle udbudte villaer, som har stået til salg i mindst et år. Der er især sket en eksplosiv udvikling blandt villaer med liggetider på mere end to år. Det viser tal fra www.boligsiden.dk

Mere end hver tredje villasælger har haft villaen til salg i et år eller mere. Det er en dramatisk udvikling siden indgangen til 2009 – dengang var der kun tale om 12 pct. af boligejerne med en villa til salg, som stod i den situation. Det kan man læse i en ny opgørelse fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk.

”Andelen af villaer med meget lange liggetider er tredoblet hen over de sidste 3½ år. Vi ser, at der især bliver flere af de villasælgere, som døjer med ekstremt lange liggetider”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

11 pct. til salg i mindst to år

”I starten af 2009 var det kun 1 pct. af villaerne, som havde stået til salg i over to år. Den andel er tidoblet siden, så det er næsten 11 pct. af villasælgerne, som lider den tort at have haft huset til salg i to år eller mere”, siger hun.

Men også andelen af villaer med en liggetid på 1-2 år er steget markant; hvor den i starten af 2009 udgjorde 11 pct. af det samlede udbud af villaer, er andelen i dag vokset til 24 pct. Derimod er andelen af villaer i de øvrige tre liggetidsintervaller, som er med i Boligsidens analyse faldet i perioden.

”Andelen af villaer, som har stået til salg i under et år er faldet i alle de tre intervaller, vi har med i undersøgelsen, og de er ’foder’ til de lange liggetidsintervaller”, siger Birgit Daetz.

Problem på landet og i småbyer

Udviklingen fremgår af graferne herunder, og det springer især i øjnene, at der i dag kun er godt 15 pct. villaer med en liggetid på 3-6 måneder – en halvering på 3½ år.

”Undersøgelsen fortæller os, at køberne foretrækker de nye varer på hylderne. Det kan der være flere årsager til. Et er en for høj prissætning fra købers side til at begynde med. Det betyder ofte, at man halter bagefter konkurrenterne i markedet. Derudover er der mange villaer på landet og i de mindre byer, som er svære at sælge på grund af beliggenheden”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om