Hver ottende ejerlejlighed er solgt inden for en måned

Foto: Boligsiden.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at 13 procent af landets ejerlejligheder kun står til salg i en måned, før der er en køber. Det er dobbelt så mange som ved årsskiftet.

Markedet for ejerlejligheder er i bedring lyder det fra flere kanter. Kritikerne derimod hævder, at det budskab er for rosenrødt. Dugfriske tal fra boligportalen Boligsiden.dk bekræfter imidlertid, at der er kommet mere gang i salget af ejerlejligheder.

Tallene viser, at flere og flere ejerlejligheder bliver fjernet fra internettet inden for en måned, efter de er sat til salg.
Ved årsskiftet – hvor boligmarkedet var på et historisk lavpunkt – var det således kun seks procent af alle ejerlejligheder, der blev taget af nettet inden for den første måned. Det tal var i august måned mere end fordoblet.

”Både i juli og august blev 13 procent af ejerlejlighederne taget af nettet inden for en måned, og i juni var det faktisk over 15 procent. Tallet har været svagt stigende siden årsskiftet og er altså i dag dobbelt så højt som ved nytår”, fastslår kommunikationschef hos Boligsiden.dk Birgit Daetz.

Mæglere bekræfter tallene

Der er naturligvis ingen garanti for, at de hurtigt fjernede lejligheder så rent faktisk også er solgt. Alligevel bekræfter flere ejendomsmæglere, at det er tilfældet.

”Man sætter ikke sin lejlighed til salg for så at fjerne den efter en måned, uden at der foreligger et salg”, understreger homes kommunikationschef Niels H. Carstensen og fortsætter:
”Jeg har aldrig hørt om, at det skulle være sket, så Boligsidens tal er en god indikator, der bekræfter vores salg.”

Hos EDC lægger kommunikationschef Jan Nordmann sig tæt op ad konkurrenten.
”Jeg kan ikke forestille mig, at man laver en kontrakt med en ejendomsmægler og så skifter til en anden inden efter få uger. I runde tal passer det meget godt at mellem hver syvende og hver ottende ejerlejlighed i dag bliver solgt inden for den første måned.”

1/3 solgt inden for tre måneder

Ser man også på, hvor mange ejerlejligheder, der bliver solgt inden for de første tre måneder af udbudsperioden, er mønstret det samme.

”Ved årsskiftet var det hver femte ejerlejlighed, der blev købt inden for tre måneder, mens det i maj var hver tredje, så meget tyder på, at der er fremgang at spore på i hvert fald den del af markedet”, siger Birgit Daetz fra Boligsiden.dk og fortsætter ”Sælgerne har en del af ansvaret for den positive udvikling. De er blevet mere realistiske i deres prissætning, hvilket er med til at fremme salget.”

Med til historien hører imidlertid også, at det fortsat er et langt, sejt træk op ad bakke, idet boligmarkedet ved årsskiftet nærmest lå dødt. Så der er ingen grund til jubelscener. Men tallene bekræfter de positive røster om, at der er fremgang at spore på markedet for ejerlejligheder.

Find mere om