Hver anden vil ikke pendle mere end 30 minutter

Togstation. Foto: Pixabay.

Hver anden vil ikke bruge tid i toget eller på motorvejen. Men der kan være mange penge at spare, hvis man er villig til at pendle blot få minutter ekstra, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks

Vi behøver ikke at bo i samme by, som vi arbejder, men vi vil helst ikke pendle meget mere end 30 minutter hver vej og på ingen måde mere end en time, viser en ny undersøgelse blandt 3.615 af brugerne på Boligsiden.dk.

”Ingen har synderligt meget lyst til at bruge tid på transport, men man skal vide, at man for ganske få ekstra minutter i toget kan opnå en stor besparelse, når man køber hus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Hvis man fx tager til Måløv i stedet for Herlev, bruger man 8 minutter ekstra i S-toget, og så ligger boligerne typisk i en prisklasse 15-20.000 kr. pr. kvadratmeter i stedet for 20-25.000. Samme besparelse kan man opnår, hvis man bruger ekstra 6 minutter med S-toget og bosætter sig i Hillerød i stedet for i Allerød.

Billige kommuner – også på nordkysten

Det kan betale sig at tage både lup og lommeregner frem, hvis man vil have det optimale ud af både togtid og huskøb. Arbejder man i København kan man nøjes med at betale 15-20.000 kr. pr. kvadratmeter og bruge kun 17 minutter i tog, hvis man vælger at bo i Brøndby Strand eller Glostrup. 20 minutter i tog bringer dig til Hedehusene med priser under 15.000 kr. pr. kvadratmeter.

Selv på den gyldne nordkyst kan du med det rette antal minutter ramme prislommer, hvor du både slipper med en halv time i transport og får huse i prisklassen 15-20.000 kr. pr. kvadratmeter. Det gælder i kommunerne Kokkedal og Nivå. De fleste andre kommuner omkring Kystbanen, der går fra København og Helsingør i nord, har prisniveauer, der ligger over 25.000 kr. pr. kvadratmeter.

Find de billigste kommuner

På kortet herunder har vi markeret priserne i de forskellige kommuner og vist, hvor der kører S-tog og Kystbanen.

Sådan gjorde vi:
Vi spurgte brugerne på Boligsiden.dk hvor lang tid, de højest ville bruge på at pendle til arbejde. 3.615 personer svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om