Hver anden solgte ejerlejlighed er under 90 m2

De mindre ejerlejligheder udgør op imod halvdelen af alle årets handler med ejerlejligheder, og dyrest er boligerne på op til 80 kvm i Aarhus. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk over de foreløbige bolighandler i 2012.

Mindre ejerlejligheder er i høj kurs og dyrest i Aarhus. Det er den hurtige konklusion på nye tal fra www.boligsiden.dk over årets hidtidige handler med ejerboliger i etagebyggeri. Tallene sætter en fed streg under, at Aarhus er i mange tilfælde dyrere end hovedstaden, når det gælder salgspriserne på ejerlejligheder.

”47 pct. af alle ejerlejligheder, der er handlet i løbet af 2012, er på mellem 60 og 90 kvadratmeter. Det indikerer, at salget drives af førstegangskøbere, som går efter de mindre ejerlejligheder, samt unge par, der skal have en lejlighed med plads til det første barn”, vurderer Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

300.000 kr. dyrere i Aarhus

Boligsidens tal viser tillige, at de mindre ejerlejligheder er dyrest i Aarhus. For eksempel er den gennemsnitlige salgspris for ejerlejligheder på 60 til 70 kvm på 1,4 mio. kr. i den jyske hovedstad, mens en tilsvarende lejlighed i København og Frederiksberg sælges til knap 1,1 mio. kr.

I Odense og Aalborg ligger salgspriserne endnu lavere, på omkring 860.000 kroner.

Store lejligheder dyrest i hovedstaden

Skal lejligheden være større end 90 kvm, er den i de fleste tilfælde gennemsnitligt dyrere i København og Frederiksberg kommuner.

400.000 kroner mere skal man lægge for en lejlighed i hovedstaden på mellem 100 og 130 kvm., og er lejligheden på 140 til 150 kvm, er salgsprisen i gennemsnit på 4,2 mio. kr. i København og Frederiksberg, mens man i Aarhus slipper med 3,3 mio. kr.

Priserne på de allerstørste ejerlejligheder – over 150 kvm – er mere ens i landets to største byer; i Aarhus er gennemsnitsprisen på 4,6 mio. kr., kun godt 300.000 kr. lavere end i hovedstaden.

”Der er ikke ret mange potentielle købere til de største herskabslejligheder, og derfor er kvadratmeterpriserne gennemsnitligt også lavere end mindre lejligheder og mere identiske i de sto store byer”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om