Hver 6. ejerlejlighed står kun til salg i en måned

Foto: Boligsiden

16 pct. af alle ejerlejligheder står til salg hos ejendomsmæglerne i en måned eller mindre – det er den største andel i tre år, viser nye tal fra www.boligsiden.dk.

Priserne på ejerlejligheder er faldet med godt 10 pct. det seneste års tid, og nu tyder det på, at prisfaldet slår igennem blandt køberne. Nye tal fra www.boligsiden.dk viser, at 16 pct. af alle ejerlejligheder – svarende til hver sjette – der udbydes via ejendomsmæglerne, bliver taget væk fra salgsvinduerne inden for den første måned, hvor de står til salg.

”Hver sjette af alle ejerlejligheder, der blev sat til salg i december måned, havde allerede fået fjernet til salg-skiltet inden for 30 dage. Det er en stigning på omkring en fjerdedel i forhold til november, hvor andelen af fjernede ejerlejligheder inden for én måned lå på knap 13 pct. Andelen er steget hver måned siden august 2011 og har ikke på noget tidspunkt de sidste tre år været højere,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Eftersom man almindeligvis laver en formidlingsaftale med en ejendomsmægler for seks måneder ad gangen, tyder alt på, at de fjernede ejerlejligheder er solgt.

”Det understøttes af de konkrete salgsindberetninger, som vi løbende får fra ejendomsmæglerne,” siger Birgit Daetz.

Også flere lejligheder fjernes inden for tre måneder

Anskuer man den andel af ejerlejlighederne, som kun står til salg i højest tre måneder, fra de er sat til salg, er der også fremgang at spore. Det er nu knap 44 pct. af alle udbudte ejerlejligheder, der står til salg i højest tre måneder. Også dette tal er den største andel siden oktober 2010.

”Tallene er meget positive, men de indikerer også, at det er de nyeste varer på hylderne, som har størst interesse for boligkøberne. Det bliver spændende at følge udviklingen hen over foråret. Hvis de kommende måneder holder samme niveau eller endda ser endnu bedre ud, kan vi måske konkludere, at markedet for alvor er i bedring,” siger Birgit Daetz.

Find mere om