Hussalg på maks. 100 dage i 11 kommuner

Foto: Boligsiden

I 11 kommuner behøver du ikke sætte mere end godt tre måneder af til at få solgt huset. Her ligger salgstiden på under 100 dage, viser tal fra Boligsiden.dk.

Et hussalg tog i gennemsnit 195 dage i oktober, altså godt og vel et halvt år, men i 11 kommuner er der en helt anden fart over feltet. Her er salgstiden på 100 dage eller derunder, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Fællesnævneren for de hurtigst sælgende kommuner er, at de alle ligger i Storkøbenhavn. Københavns Vestegn alene snupper syv pladser på listen, inklusive listens førsteplads, Rødovre, hvor husene blev solgt på 64 dage i gennemsnit i oktober. Uden for Vestegnen er det København og Tårnby kommuner samt Fredensborg og Allerød i Nordsjælland, hvor salget går hurtigst.

Ligger dit hus ikke i en af kommunerne med hurtige hussalg, kan du gøre en ekstra indsats for at sikre, at salget ikke trækker ud. Boligstylist Birgitte Vosper fra Busy Bees boligstyling fortæller, at du som sælger selv har et ansvar: ”Det kan lyde banalt, men noget af det vigtigste er, at der er ryddet op i boligen, både når fotografen er ude og tage billeder og under fremvisningerne. Omvendt set hjælper det ikke, at boligen er tom. Er du flyttet ud, kan det betale sig at sætte nogle få møbler ind og skabe nogle stemningsfyldte miljøer, der sætter drømmene i gang hos køberne.”, siger Birgitte Vosper, og fortsætter:

”Hvis boligen ikke sælger i den fart, man ønsker sig, bør man aldrig starte med at sætte prisen ned men i stedet se på, hvordan man bedre kan vise boligens bedste sider og de muligheder, den rummer”, siger Birgitte Vosper.

Her bliver huset solgt på maks. 100 dage

 1. Rødovre: 64 dage
 2. Albertslund: 65 dage
 3. Tårnby: 74 dage
 4. Hvidovre: 78 dage
 5. København: 79 dage
 6. Brøndby: 86 dage
 7. Gladsaxe: 87 dage
 8. Herlev: 92 dage
 9. Vallensbæk: 94 dage
 10. Fredensborg: 99 dage
 11. Allerød: 100 dage