Hussalg i København stagnerer

Foto: Boligsiden

Mens salget af villaer og rækkehuse i København Kommune stagnerer, er der godt gang i den i omegnskommunerne.

Efter at København i længere tid har været motor for boligmarkedet, er handelsaktiviteten i hovedstaden i løbet af årets første fire måneder stagneret. Således følger salget af villaer og rækkehuse fra januar til april i år det mønster, vi så i samme periode sidste år. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

”I faktiske tal er der en forskel på meget få handler, så salget af villaer og rækkehuse er nærmest identisk med det, vi så sidste år. Forskellen i år er, at omegnskommunerne omkring København oplever store stigninger,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nogle af de kommuner som Daetz hentyder til er Vallensbæk, Ishøj og Lejre, men også længere nordpå er der markante stigninger i kommuner som Fredensborg og Halsnæs.

”I de her kommuner vest og nord for hovedstaden er stigningerne i handelsaktiviteten mellem 25 og 60 procent. Det er markante stigninger, som vi nu kan måle over fire måneder. Udviklingen er en helt naturlig følge af, at priserne er steget i to år, og at køberne derfor trækker længere væk fra byen i jagten på den bolig, der passer til behov, drømme og økonomi.”

Der er i alt solgt 2.717 boliger i København Kommune i årets første fire måneder. 361 af dem er villaer og rækkehuse.

Vil du læse mere om København? Læs artiklen: København mangler små ejerlejligheder.

Find mere om