Hussælgerne er blevet mere stædige

Foto: Boligsiden.

Når vi skal af med villaen eller rækkehuset, giver vi mindre prisnedslag end tidligere. Priserne er steget, men salgstiderne er også blevet længere. Vi vil hellere vente på en bedre pris, også selvom vi skal vente længere tid, viser dugfriske tal fra Boligsidens Markedsindeks

En bølge af stædighed ser ud til at være skyllet ind over boligmarkedet. Vi vil hellere vente i længere tid og satse på en bedre pris, når vi sælger hus, viser helt nye tal fra Boligsiden.dk.

”Vi kan se, at prisnedslagene er i frit fald for villaer og rækkehuse. Nedslagene er markant mindre end for et år siden, og det gælder alle regioner. Prisnedslagene er faldet mest i Hovedstaden: Hvor der sidste år blev givet nedslag på 1322 kr. pr. kvadratmeter, bliver der nu kun slået 1039 kr. af prisen pr. kvadratmeter. Det svarer til, at der for et år siden blev slået 43.000 kr. mere af prisen på en gennemsnitlig villa, end der gør i dag”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

”Bare inden for den seneste måned er nedslagene blevet meget mindre. Især i Nordjylland bliver der givet langt mindre ved dørene end tidligere. Nedslagene er her faldet fra 648 kr. pr. kvadratmeter til 509 kr. pr. kvadratmeter siden sidste år, og de er faldet med næsten 10 procent bare siden sidste måned”, fortsætter Birgit Daetz.

Samtidig er huspriserne steget i næsten alle regioner.

Salgstiderne stiger

Det er på salgstiden, at sælgerne ”betaler” for den mindskede imødekommenhed på prisen. Med Hovedstaden som undtagelse, er salgstiderne steget i samtlige andre regioner både siden sidste år og i den seneste måned.

”Det ser ud til, at der er en sammenhæng mellem de længere salgstider og de højere priser. Vi venter gerne lidt længere tid, hvis vi så kan få en bedre pris og give et mindre nedslag, når vi skal sælge huset”, fortæller Birgit Daetz.

Stædighed betaler sig

Og måske er det stædigheden, der betaler sig. Huspriserne er i hvert fald steget over næsten hele landet både seneste måned og seneste år. Sammenlignet med for et år siden, er priserne steget mest i Midtjylland, hvor huspriserne er gået 4,5 procent i vejret fulgt af Hovedstaden med 3,4 procent og Nordjylland med 2,3 procent. Syddanmark har som eneste region faldende priser. Sammenlignet med sidste år, er priserne faldet med godt 5 procent i Syddanmark.