Husejer for 1 million kroner

Foto: Boligsiden

Kan du vriste en million kroner ud af banken, kan du uden problemer købe en villa i Danmark. Her kan du se, hvor langt pengene rækker.

Netop nu er der 11.500 villaer og rækkehuse til salg, der holder en udbudspris under den magiske million. Køber du for en million kroner, skal du typisk lægge 50.000 kroner i udbetaling, og med en standardfinansiering af lånet kommer du typisk til at sidde for ca. 6.000 kroner om måneden.

Men hvor langt rækker millionen så? Fordi boligpriserne svinger så meget, som de gør på tværs af landet, er der umådelig stor forskel på, hvor meget du får for dine penge. Går du efter størrelsen, skal du til Lolland Kommune, hvor du ubetinget får mest for pengene. Her kan du for din million købe en villa på 164 kvadratmeter. Men sætter du dig så ind i bilen og kører 150 kilometer nordpå, ender du i Gentofte Kommune. På den halvanden time, det cirka tager, er din million skrumpet ind og rækker nu blot til 22 kvadratmeter villa. Og det er blot i vores eksempel, for i virkeligheden er der ikke villaer på 22 kvadratmeter i Gentofte.

”Det kan være svært helt at forstå, hvor stor forskel der er på boligpriserne. Oversigten over hvor mange kvadratmeter man får for sin million, giver et meget tydeligt billede af forskellen på tværs af landet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Villa på 100 kvadratmeter

Midt mellem de mange kvadratmeter på Lolland og den ikke eksisterende mini-villa i Gentofte, ligger kommuner som Ikast-Brande, Nyborg, Hedensted, Faxe og Næstved, hvor du for din million kan få omkring 100 kvadratmeter villa.

Dyrt i både øst og vest

København by og omegn er sammen med Nordsjælland og Aarhus-området de mest påholdende, når det kommer til at give noget for pengene. Antallet af kvadratmetre, som millionen rækker til, er her så lille, at det reelt ikke kan konverteres til rigtige huse.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan få en bolig, med mindre du har mere end en million til rådighed. Du kan sagtens købe ejerlejligheder eller andelsboliger i Hovedstadsområdet og Aarhus, hvis du har en million på hånden. Men vil du have en villa eller et rækkehus, skal du op i en pris på næsten det dobbelte, altså små to millioner kroner.

Top 5: Her får du mest for 1 million

  1. Lolland (164 m2)
  2. Tønder (159 m2)
  3. Lemvig (154 m2)
  4. Morsø (154 m2)
  5. Langeland (143 m2)

Top 5: Her får du mindst for 1 million

  1. Gentofte (22 m2)
  2. Frederiksberg (23 m2)
  3. Lyngby-Taarbæk (27 m2)
  4. Rudersdal (29 m2)
  5. Hørsholm (32 m2)

Se kortet: Så mange kvadratmeter får du i din kommune for 1 million kroner

Kort: Så mange kvadratmeter får du for en million i din kommune (Boligsiden.dk)
Find mere om