Huse med tagpap er dyrest

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men huse med tagpap har en høje kvadratmeterpris end huse med alle andre tagtyper, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk

Selvom glaserede tegl se flotte og eksklusive ud, er det ikke tegltagene, der løber af med førstepladsen over tagtyper, der giver dyre kvadratmeterpriser. Overraskende nok snupper det lidt mindre eksotiske tagpap dén titel.

Boligsiden.dk har gennemgået priserne for alle handler med villaer og rækkehuse i 2012 og inddelt dem efter tagtype. Huse med tagpap koster i gennemsnit godt og vel 14.500 kroner pr. kvadratmeter, mens tegltaget er næstdyrest: Her ligger kvadratmeterprisen cirka 1.500 kroner lavere end husene med tagpap.

Huse med stråtag er endnu billigere og koster i snit 10.000 kroner pr. kvadratmeter, mens eternittaget er billigst. Det er især de omkring 400.000 parcelhuse, der blev opført i 60erne og 70erne, der har eternittag eller fibercement-tag, som det også kaldes. Huse med eternittag holder en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 9.000 kroner.

Stråtag er dyre i drift

”Når huse med stråtag er relativt billigt, hænger det sammen med, at det er dyrt at forsikre, ligesom det kan være en bekostelig affære at lægge nyt tag. Så hvis huset ikke ligefrem har et relativt nyt tag, kan det påvirke prisen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk og fortsætter:

”Samtidig er der også mange gamle huse, der har stråtag, og de er ikke alle lige godt vedligeholdt. Husets generelle stand spiller naturligvis også ind på kvadratmeterprisen for stråtagsboligerne”.

Find mere om