Hold dig varm til vinter: Her finder du boliger med pejs, brændeovn eller kamin

Foto: Pixabay

Hvis du nyder varmen fra ildens hyggelige skær, er det oplagt at få en bolig, som er udstyret med enten en pejs, en brændeovn eller en kamin. Her finder du de boliger, der lige nu er til salg, som alle kan give dig den hyggeligste varme i vinterkulden.

Vinteren står for døren, og det betyder mere mørke, mere kulde og flere timer indendørs.

Det betyder også, at der er mere tid til hygge og nærvær inden for hjemmets mure.

Og her udgør synet af dansende flammer samt lyden af knitrende ild de perfekte rammer for hyggelige stunder. Især, hvis det er i følgeskab med varme drikke, lune tæpper og dem, som man har kær.

Så hvis du lige nu er boligsøgende og leder efter et hjem, som kan lune dig med levende ild og hygge i højsæde, er det oplagt at finde en bolig, som er udstyret med enten en pejs, en brændeovn eller en kamin.

Og heldigvis har Boligsiden gjort det nemt for dig.

Via funktionen ’Fritekstsøgning’ i Boligsidens filtrerings-funktion kan du nemlig finde frem til samtlige boliger, der lige nu er til salg, som er beriget med en af de hyggelige varmekilder.

Det eneste, du skal gøre, er at klikke dig ind på en af nedenstående søgeord og scrolle dig igennem de mange boliger, der kan blive dit næste hjem.

Fakta: Hvad er forskellen på de tre varmekilder?

Selv om brændeovne, pejse og kaminer alle har det tilfælles, at de får varme fra brænde og ild, så er der alligevel enkelte forskelle.

Eksempelvis er en brændeovn kendetegnet ved at være et lukket ildsted. I gamle dage var brændeovne skærmet helt til, og det er der også mange, der er i dag, mens andre har en glasrude, så man kan se ilden danse.

Omvendt er både pejse og kaminer åbne ildsteder, hvor der er direkte adgang til ilden. Kaminer og pejse er derfor omtrent det samme, hvor ordet ’pejs’ er det norske ord for ’kamin’. Modsat brændeovne vil pejse og kaminer oftest være muret ind i selve huset.