Højsæsonen for køb af ejerlejlighed står for døren

Foto: Boligsiden.

Salget af ejerlejligheder stiger markant i marts, og den første forårsmåned er en af årets mest travle på boligmarkedet. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Umiddelbart er det svært at tro, men vinteren går på hæld, og ifølge kalenderen er det forår om et par uger. Samtidig med at de første spirer stikker hovedet frem, begynder også markedet for ejerlejligheder så småt at spire. Eller snarere skulle man sige, at det folder sig ud i fuldt flor. Marts er nemlig den ene af årets to højsæsoner for salg af ejerlejligheder. Det fremgår af en opgørelse fra boligportalen www.boligsiden.dk.

Læs også: Prisnedslaget på huse det største i flere år

”Ser man på udviklingen over de sidste 20 år, stiger salget af ejerlejligheder fra februar til marts med gennemsnitligt 16 pct., og marts måned står for 9,1 pct. af det samlede antal handler med ejerlejligheder på et år. Det er den næsthøjeste andel på månedsbasis”, fortæller Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Blomstrer op igen om sommeren

Så når vinteren slipper sit stramme greb, og foråret langsomt ruller sig ud, er det også vår på markedet for ejerlejligheder. Historien gentager sig i store træk igen i løbet af sommeren.

Fik du læst: 10 villaer blev i 2011 handlet for mere end en kvart milliard

”Markedet har det med at gå en anelse ned i kadence igen i april og maj for så at blomstre op igen i juni. Årets første sommermåned tegner sig således for den største andel af de t samlede årlige salg af ejerlejligheder – nemlig 9,4 pct. i gennemsnit over de sidste to årtier”, siger Birgit Daetz.

Igen i juli daler handelsaktiviteten, men det skyldes ene og alene, at de fleste holder ferie. Og igen i august kommer der blus på markedet.

Størst stigning i august

”Vi registrerer den største månedlige stigning – igen set over en 20-årig periode – i handelsaktiviteten fra juli til august. Her stiger antallet af salg med knap 25 pct. August udgør 9 pct. af alle årets handler med ejerlejligheder”, slutter Birgit Daetz.

Noget tyder på, at der efter vinter – hvor handelsaktiviteten er i bund – er et opsparet behov for at slå til på ejerlejlighedskøbet, og at tendensen gentager sig efter sommer, hvor boligskiftet nok er blevet diskuteret livligt på terrassen.

Find mere om