Her vil du gerne bo

Foto: Boligsiden

Nogle steder vil du hellere bo end andre. Hver landsdel har sin pralekommune, hvor husene bliver solgt, viser tal fra Boligsiden.dk. Se, om din kommune er blandt de populære.

I hver landsdel er der kommuner, hvor græsset er grønnere, og solen skinner en smule mere. Det er her, vi gerne vil bo. Her bliver husene, der er til salg, rent faktisk solgt.

”Der vil altid være nogle huse, der ikke ender med at blive solgt, selvom de har været til sat til salg. Men inden for hver landsdel varierer salgsprocenten meget. De fleste landsdele har forskelle på over 20 procentpoint mellem bedst og dårligst sælgende kommune. Eksempelvis bliver 42 procent af de huse, der sættes til salg i  Norddjurs i Østjylland, solgt, hvorimod salgsprocenten er 64 procent i Randers i samme landsdel”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Tårnby tonser derudaf

Bor du i landsdelens pralekommune, kan du glæde dig over, at chancerne for at få solgt er gode, hvis du vil af med din bolig. Salgsprocenten ligger i gennemsnit på 57 procent i hele landet, dvs. at 57 procent af de huse, der ikke længere er til salg, faktisk er blevet solgt. Pralekommunerne trækker med en enkelt undtagelse gennemsnittet op.

Især er det værd at bemærke, at Amagerkommunen Tårnby stadig er rasende populær. Tårnby godt på vej mod en salgsprocent på 90 og ligger dermed langt foran andre kommuner.

Læs også: Her får du solgt dit hus

Eftertragtede Esbjerg

En anden kommune, der gør sig bemærket, er Esbjerg, der ikke bare har Sydjyllands højeste salgsprocent, men som også ligger bedre end byer som Aarhus, Aalborg og Odense. Det er bemærkelsesværdigt, fordi kvadratmeterpriserne godt nok er faldet i Esbjerg siden årsskiftet, men det er de også i eksempelvis Odense.  Så det er ikke bare attraktive priser, der trækker købere til.

Til gengæld har udbuddet af huse i Esbjerg ikke rigtig rørt på sig det første halvår og er først begyndt at stige svagt hen over sommeren. Det har gjort de huse, der har været til salg, attraktive. Det samme gør sig gældende i Tårnby , hvor udbuddet også har været stabilt, og i Thisted hvor udbuddet endda er faldet siden januar i modsætning til resten af landet, der har oplevet stigende udbud i det første halvår af 2013.

Se om du bor i en pralekommune

Bornholm                           Solgt i forhold til fjernede boliger

Bornholm                              53,3 %

København by                   

Tårnby                                   89,5 %

Københavns omegn

Ballerup                                84,0 %

Nordsjælland

Egedal                                   75,7 %

Østjylland    

Randers                                 64,2 %

Vestjylland

Herning                                 59,7 %

Nordjylland

Thisted                                  71,8 %

Østsjælland

Solrød                                    65,2 %

Vest- og Sydsjælland        

Næstved                                79,0 %

Fyn

Odense                                 67,2 %

Sydjylland

Esbjerg                                  68,5 %          

Sådan gjorde vi:

Salgsprocenten er udregnet som antal solgte boliger holdt op mod antal boliger, der har været udbudt til salg og som er fjernet, er kun beregnet for villaer og rækkehuse

Find mere om