Her i landet får du håndværkertilbuddet billigst

håndværkertilbud

Håndværkertilbud

Er du på jagt efter et håndværkertilbud, og er du den prisbevidste type, er det ikke ligegyldigt, hvor i landet du planlægger at bosætte dig. Den gennemsnitlige salgspris for håndværkertilbuddene varierer nemlig en del i landets fem regioner. Også sammenlignet med de almindelige villaer.

Det er langtfra nogen hemmelighed, at huspriserne er højest i hovedstadsområdet, og den tommelfingerregel gælder også for dig, der er på jagt efter et håndværkertilbud.

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at de villaer, der i 2021 blev solgt med ordet ”håndværkertilbud” som en del af salgsbeskrivelsen, blev handlet til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 18.657 kroner i Region Hovedstaden.

Det er dobbelt så meget, som håndværkertilbuddene blev solgt til i Region Midtjylland i 2021. Her var den gennemsnitlige kvadratmeterpris nemlig 9.499 kroner for de solgte håndværkertilbud i 2021. Og i landets tre øvrige regioner var den gennemsnitlige salgspris endnu lavere.

”Et håndværkertilbud er ikke bare et håndværkertilbud. Selvfølgelig spiller boligens stand ind på prisen, men den helt afgørende faktor er i høj grad beliggenheden. Vil du bo relativt tæt på København eller for den sags skyld Aarhus, koster huset det mere – også selvom det trænger til en kærlig hånd,” forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

De billigste håndværkertilbud kan du få i Region Nordjylland, hvor de renoveringsklare villaer i 2021 i gennemsnit blev solgt til en kvadratmeterpris på 5.165 kroner.

Forskellen i pris er mindst i Midtjylland

At købe et håndværkertilbud kræver overskud og kræfter til selve renoveringsprocessen. Men har du det, sparer du også penge på selve huskøbet uanset hvilken region, du befinder dig i.

Sammenlignet med de gennemsnitlige salgspriser for de ”almindelige” solgte villaer i 2021, ligger prisen for håndværkertilbuddene minimum 33 procent under prisen for det indflytningsklare hus i landets regioner.

”Der skal selvfølgelig også bruges penge på materialer til renoveringen, men alt afhængig af, hvor meget du selv kan lave, er der en god del at spare på selve husprisen, når du køber et håndværkertilbud,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Når det er sagt, er forskellen i pris igen mindst i Region Midtjylland og Region Hovedstaden, hvor vi finder storbyerne Aarhus og København. Det er den høje efterspørgsel på boliger i de områder, der presser prisen på de renoveringsklare boliger en tand ekstra op.”

Salgspriser for håndværkertilbud og ”almindelige” villaer i 2021:

OmrådeGns. salgspris for håndværkertilbudGns. salgspris for ”almindelige” villaer (kr. pr. kvm.)Forskel i pris
(kr. pr. kvm.)
Region Hovedstaden18.65731.926-41,6%
Region Midtjylland9.49914.265-33,4%
Region Nordjylland5.16510.973-52,9%
Region Sjælland6.56714.485-54,7%
Region Syddanmark5.89411.669-49,5%
Hele landet9.04816.387-44,8%

(Tabellen viser de gennemsnitlige salgspriser for solgte villaer i 2021, hvor ordet ”håndværkertilbud” er nævnt i salgsopstillingen samt for øvrige solgte villaer. Kilde: Boligsiden)