Her får du solgt dit hus

Foto: Boligsiden

Amager-kommunen Tårnby charmer sig ind på køberne. Kommunen er det sted i landet, hvor husene har størst chance for at blive solgt, viser en undersøgelse lavet af Boligsiden.dk

Selv ikke Københavns kommune kan følge med, når Tårnby ruller sig ud. Tårnby på Amager er placeret i sandwichen mellem København og Dragør kommuner, og den er fuldstændig uimodståelig for køberne. Næsten 80 procent af alle huse, der bliver udbudt til salg i Tårnby, bliver nemlig solgt. Det er en langt højere andel end de fleste andre steder i landet.

”Vi har undersøgt, hvor mange af de huse der bliver sat til salg, der rent faktisk bliver solgt. Nogle boliger bliver jo taget af markedet uden at blive solgt, men Tårnby kan bryste sig af Danmarks højeste salgsprocent for villaer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I København og omegn går det godt

Tårnby ligger komfortabelt i front med sine knap 80 procent solgte boliger, men Københavns kommune er ikke langt efter med knap 74 procent solgte huse. Herefter følger omegnsslænget, the ususal suspects, bestående af Rødovre, Albertslund og Ballerup, der alle får solgt over 70 procent af de huse, der udbydes til salg. Disse kommuner hører også til dem, hvor salgstiderne er blandt de korteste på landsplan.

Her er det svært at sælge

Andre steder i Danmark er det lidt mere op ad bakke. På Ærø giver 2 ud af 3 sælgere op og dropper at komme af med huset. Kun 1 ud af 3 får deres hus solgt på Ærø. Lidt bedre er det i Thisted, hvor 40 procent får solgt – men hvor der dermed er 60 procent, der giver op.

Andre kommuner, der kæmper med lave salgsprocenter, ligger typisk i ”vandkantsdanmark” – kommuner, der har meget at byde på, men som ligger langt fra de store byer.

Kommuner med højeste salgsprocenter for villaer (afrundet)

  1. Tårnby (79 %)
  2. København (74 %)
  3. Rødovre (74 %)
  4. Albertslund (73 %)
  5. Ballerup (70 %)

Kommuner med laveste salgsprocenter for villaer (afrundet)

  1. Ærø (34 %)
  2. Thisted (40 %)
  3. Læsø (42 %)
  4. Struer (42 %)
  5. Odsherred (43 %)
Find mere om