Her får du solgt din lejlighed hurtigst

Foto: Boligsiden.

København kommer blot ind på en syvendeplads over kommuner, hvor ejerlejligheder sælges hurtigst. Hovedstaden bliver overhalet indenom af vestegnskommunen Rødovre, viser tal fra Boligsiden.dk

Skal man på stående fod gætte på, hvor ejerlejlighederne bliver solgt hurtigst, er det fristende at gætte på København. Her bliver der handlet mange boliger, og lejlighederne er attraktive ikke bare for studerende men for alle, der vil leve storbylivet. Derfor kan det være en overraskelse for mange, at København må tage til takke med en syvendeplads over kommuner, hvor ejerlejlighederne bliver solgt hurtigt.

Førstepladsen indtages nemlig af vestegnskommunen Rødovre. I april blev ejerlejlighederne i Rødovre i gennemsnit solgt på 73 dage. Gennemsnittet i hovedstaden ligger på 98 dage, og der imellem ligger en god håndfuld af kommuner på Amager, i Nordsjælland og ikke mindst Roskilde, der tager andenpladsen med en  gennemsnitlig salgstid på 81 dage.

”Rødovre står tit øverst på skamlen, når der skal deles medaljer ud til de hurtigst sælgende kommuner. Vi ser tit, at vestegnskommunerne er meget populære, da prisniveauet er markant lavere end i København, og samtidig er man ikke længere væk end en god cykeltur fra Rådhuspladsen. Det er ideelt for mange”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Rødovre er en mindre kommune med knap 37.000 indbyggere. De mest populære ejerlejligheder koster under en million, og villakøberne går primært efter huse til mellem en og to millioner.

Domkirker og dyre kvadratmeter

Efter Rødovre kommer Roskilde ind på listen med en salgstid på 81 dage i gennemsnit. Den gamle domkirkeby kan ikke bare bryste sig af historik og naturoplevelser ved den nærliggende fjord. Roskilde Universitet, RUC, trækker også unge til byen, selvom mange stadig vælger at bo i København og pendle vestpå til forelæsningerne.

Frederiksberg snupper tredjepladsen i hurtige salg. Den selvstændige kommune midt i København får solgt lejlighederne på 83 dage i gennemsnit. Ganske flot for en bydel, hvor gennemsnitspriserne ligger på næsten 32.000 kroner pr. kvadratmeter.

Herefter kommer Tårnby, Gentofte og Furesø Kommuner, hvor lejlighederne sælges på mellem 92 og 95 dage, før København endelig kommer på landkortet med sine 98 dage i gennemsnit.

Billige boliger i Slagelse ligger længe

Lejlighederne i Slagelse hører til blandt de billigste på markedet. De koster 7.800 kroner pr. kvadratmeter, hvilket betyder, at du ville kunne købe en 80 kvadratmeter stor lejlighed for 625.000 kroner. Samme lejlighed ville koste godt 2,5 millioner kroner, hvis den lå på Frederiksberg.

Men lejlighederne i Slagelse har en lidt trang skæbne i disse dage, hvor de gennemsnitligt ligger til salg i år, før de bliver solgt. Lidt hurtigere går det i Viborg og Randers, hvor det tager henholdsvis 256 og 223 dage at få solgt. Men også den nordsjællandske kommune Hørsholm hænger lidt i håndbremsen. Her tager et lejlighedssalg i gennemsnit 194 dage.

Top 10: Hurtigst sælgende kommuner (ejerlejligheder)

  • 1. Rødovre (73 dage)
  • 2. Roskilde (81 dage)
  • 3. Frederiksberg (83 dage)
  • 4. Tårnby (92 dage)
  • 5. Gentofte (94 dage)
  • 6. Furesø (95 dage)
  • 7. København (98 dage)
  • 8. Glostrup (104 dage)
  • 9. Rudersdal (107 dage)
  • 10. Aarhus (107 dage)