Her er salgstiden faldet 3,5 måned

Foto: Boligsiden

I Syddjurs Kommune tog det i oktober 173 dage at sælge en villa eller et rækkehus. Det er ikke bare et godt stykke under landsgennemsnittet på 206 dage. Det er også et fald i salgstiden på 37,5 procent – eller 3,5 måned – sammenlignet med året før, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Speederen har været i bund på Syddjurs boligmarked. Salgstiden i oktober var faldet med over 37 procent siden oktober 2013, og dermed er Syddjurs den kommune, hvor salgstiden er faldet mest. Hvidovre ligger lige i hælene, mens Nordfyns kommer ind på tredjepladsen, når faldet i salgstiden måles i procent.

”Det betyder meget, når man kan skære over en tredjedel af salgstiden. Syddjurs er gået fra en gennemsnitlig salgstid på 276 dage til 173 dage. Der er skåret knap 3,5 måned af salgstiden, og det kan mærkes for sælgerne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Salgstiden i Hvidovre faldt fra 161 dage til 102 dage i gennemsnit, og Nordfyns Kommune gik fra 340 dage og helt ned til 221 dage, altså et fald på fire måneder.

2014 har været et godt år

2014 har været et ganske gunstigt år for det hurtigt sælgende trekløver af kommuner. I alle tre kommuner er salgspriserne steget, og nedslagene er blevet mindre.

”Hvidovre skiller sig ud blandt de tre med den største prisstigning og det største fald i nedslaget, men det er positivt at se, at det ikke er kun er i kommuner i københavnsområdet, at der er gang i boligmarkedet”, siger Birgit Daetz.

Blandt kommunerne med det største fald i salgstiden det seneste år er da også en lang række kommuner, der ligger langt fra hovedstaden. Kerteminde, Kalundborg, Ringsted, Holstebro og Horsens har alle haft fald i salgstiden på over 22 procent.

I gennemsnit er salgstiden faldet med 3,1 procent på landsplan siden sidste år og lå altså på 206 dage i oktober måned. Region Hovedstaden har haft det største fald på 10,9 procent, mens Region Nordjylland som den eneste region har haft en stigning i salgstiden på 8,3 procent.