Her er de 11 idealkommuner for køb af parcelhus

Foto: Boligsiden

Hvis prisen på familiens hus skal være på niveau med landsgennemsnittet, er der kun 11 kommuner at vælge imellem. Skal prisen helt i bund, er Lemvig Kommune landets billigste.

Prisen på en almindelig villa er nu nede på omkring to millioner kroner. Det gør det atter attraktivt for de danske familier at kigge på hus.

Ejendomsmæglerne melder da også over en bred kam om stigende interesse for boligkøb. Retter man som boligkøber interessen mod de villaer, der koster i omegnen af to millioner, skal man umiddelbart koncentrere sig om en mindre håndfuld kommuner.

Ifølge Boligsidens opgørelse over gennemsnitspriserne for villaer på 140-160 kvadratmeter er det nemlig kun i 11 af landets 98 kommuner, hvor priserne på de populære parcelhuse holder et prisniveau, der er identisk med landsgennemsnittet.

Det er alle kommuner, hvor husene koster mellem 1,9 mio. kr. og 2,1 mio. kr., og der er bestemt ikke bare tale om kommuner i landets randområder.

Lave priser i store byer

”Med på listen over de mellemstore villaer til en gennemsnitspris i omegnen af to millioner er byer som Kalundborg, Næstved og Slagelse – under en times kørsel fra København – i Vest- og Sydsjælland.
I det vestjyske er Esbjerg også med blandt de 11 kommuner, og nordligere er selv landets fjerdestørste by, Aalborg, repræsenteret blandt de byer, hvor man får omkring 150 kvadratmeter hus for et par millioner kroner”, forklarer kommunikationschef hos Boligsiden Birgit Daetz.

Villa for under 1 mio. kr.

Skal prisen helst helt i bund, går turen til Lemvig. Her finder man landets laveste gennemsnitspriser for de mellemstore parcelhuse. Den er på blot 977.000 kroner. Næstbilligst er enfamiliehusene i Morsø Kommune; her koster 140 til 160 kvadratmeter villa gennemsnitligt 989.000 kroner.

I den dyre ende er det – vel overraskende for de færreste – stadig omegnskommunerne omkring København, der holder landets højeste priser. Gentofte tager têten med en gennemsnitspris på 5,8 mio. kr., Frederiksberg lægger sig i kølvandet med 5,4 mio. kr. Herefter følger Rudersdal (4,6 mio. kr.), Lyngby-Taarbæk (4,5 mio. kr.) og Hørsholm (4,4 mio. kr.)

Høje priser afskrækker ikke køberne

På trods af at gennemsnitsvillaen i disse fem kommuner er fra 2,5 til næsten 4 millioner kroner dyrere end niveauet for landet som helhed, er liggetiderne blandt landets korteste. Hørsholm kan i den sammenhæng bryste sig med landets absolut korteste liggetid for villaer i mellemklassen – kun 131 dage har de 18 huse, der er til salg i kommunen, ventet på en ny køber.

I den modsatte ende af den skala må Læsø og Fanø finde sig i de længste liggetider – henholdsvis 531 og 344 dage.