Her bliver huset solgt på under 100 dage    

Foto: Boligsiden

Den gennemsnitlige salgstid for villaer og rækkehuse ligger på 206 dage. I flere steder af landet er der dog gode chancer for, at køberen er fundet allerede inden de første 100 dage er gået, viser tal fra Boligsiden.dk.

Når villaen eller rækkehuset sættes til salg, går der typisk 206 dage, før køberen er fundet, og købsaftalen er skrevet under, altså knap 7 måneder. Men mange boliger bliver solgt på den halve tid, og det gælder over hele landet.

I Tårnby bliver 70 procent af villaerne og rækkehusene solgt på under 100 dage. Men Tårnby havde også landets hurtigste salgstider i oktober måned, hvor den gennemsnitlige villa eller rækkehus blev solgt på bare 75 dage.

”Tårnby er tit med i toppen. Det er tæt på hovedstaden, mens boligpriserne er lavere, og der er bedre plads til børn og kæledyr. Det er for mange rigtig attraktivt, og det påvirker salgstiden”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Selvom salgspriserne på villaer og rækkehuse er steget mere i Tårnby end i København det seneste år, ligger de stadig 5.500 kroner under kvadratmeterpriserne i København. Det svarer til, at en 140 kvadratmeter stor villa er 770.000 kroner billigere i Tårnby sammenlignet med København”, siger Birgit Daetz.

Øerne kan også være med

Selv på Læsø, der har den mindste andel af huse, der bliver solgt under 100 dage, bliver hvert femte hus solgt på under 100 dage. På Samsø bliver hvert fjerde hus solgt på under 100 dage og på Ærø og Langeland er det knap hvert tredje hus.

På Langeland var den gennemsnitlige salgstid i oktober måned på over 300 dage, så når 28 procent af husene altså alligevel bliver solgt på under 100 dage, siger det noget om forskellen på boligerne.

”Det er attraktive huse på Langeland, der bliver solgt hurtigt. Men så er der nogle boliger, der ikke er så interessante for køberne, og de kommer til at hænge i statistikken. Hvis det samme hus lå i Tårnby ville det nok blive solgt hurtigt alligevel, da konkurrencen er større”, siger Birgit Daetz.

23 kommuner har hurtige salg af hvert andet hus

I 23 af landets 98 kommuner kommer salgstiden for hver anden villa eller rækkehus under 100 dage. Det er især København og omegnskommunerne, men også i Fredericia bliver 53 procent af husene solgt på under 100 dage, i Aalborg er det 52 procent, og i Aarhus er det 51 procent. Derudover er det især i Esbjerg, Odense, Herning og Favrskov, at der er fut i boligsalget.

Se på kortet herunder, hvor stor en andel af villaerne og rækkehusene der bliver solgt på under 100 dage i din kommune. Andelen er angivet i procent og er målt på boligsalget over de seneste 12 måneder.