Her blev der solgt flest huse i 2012

Foto: Boligsiden

En villavej på Amager stod for årsrekorden med 18 hushandler i 2012. Aarhus-forstaden Brabrand var lige i hælene – her blev der sidste år solgt 17 huse på en enkelt vej. Boligsiden.dk har lavet en liste over de veje, der havde flest hushandler i fjor.

Holder beboerne på Oxford Have i København S fast i gamle traditioner om, at man byder den nye nabo velkommen med hjemmebag eller blomster fra haven, har de haft travlt med kagebagning og blomsterbuketter i det forgangne år. En opgørelse fra Boligsiden.dk viser nemlig, at der på den amagerkanske vej blev solgt hele 18 enfamiliehuse i løbet af 2012 – hvilket er årsrekorden for hushandler.

Lige efter Oxford Have følger Helenelyst i Aarhus-bydelen Brabrand. Her blev der handlet 17 enfamiliehuse i 2012.

De store byer dominerer

Boligsidens liste er medtaget veje, hvor der er handlet minimum 10 enfamiliehuse i 2012. I alt er der 27 veje med på listen over gader og stræder med flest handler. Det store antal til trods, er der langt fra tale en om bred repræsentation i hele landet.

”Omkring halvdelen af de bedst sælgende veje ligger i og omkring landets to største byer og i Nordsjælland. Byer som Odense, Hillerød, Randers, Skanderborg og Roskilde præger også listen. Det er med andre ord fortrinsvis de steder i landet, hvor boligmarkedet trives bedst, vi finder de mest populære veje,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Uden for de største byer har Lyngtoften i Jerup – der ligger i Frederikshavn Kommune – sneget sig ind på listen. Her er der handlet 14 enfamiliehuse i 2012. Husene har hørt til Statsfængslet Kragskovhede og været benyttet som personaleboliger. Da der ikke er bopælspligt i Frederikshavn, er det sandsynligt, at mange overvejer at benytte husene som fritidsboliger.

”Det er i vid udstrækning mønstret på boligmarkedet, at huskøberne går efter de store købstæder og yderkanterne i Aarhus og København. Eksemplet fra Jerup er en undtagelse,” slutter Birgit Daetz.

Find mere om