Forslag skal gøre flexboligtilladelser permanente

Foto: Boligsiden.

Regeringen har lagt op til en ændring, der skal gøre flexboligtilladelserne permanente, når først de er givet. Det skal få gang i boligsalget i landdistrikterne.

Har du forelsket dig i et hus på landet, kan du i dag søge om flexboligtilladelse, så du kan få lov til at bruge huset som sommerhus og altså tilsidesætte bopælspligten. Flexboligordningen blev indført ved lov 29. april 2013 i forsøget på at få gang i boligmarkedet i områder med manglende tilflytning. Tilladelsen bliver i dag givet efter en vurdering af det enkelte hus og den enkelte køber. Sælges huset efterfølgende, skal der på ny søges om flexboligtilladelse, hvis der ikke er nogen, der ønsker at flytte ind permanent.

”Når tilladelsen bortfalder ved salg, så skaber det en usikkerhed hos både køberne og bankerne. Det har vi lyttet til, og derfor vil regeringen nu ændre reglerne, så en flexbolig bliver en mere sikker investering, ” siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen, i en pressemeddelelse.

Som et led i Vækstplanen er regeringen klar til at gøre flexboligtilladelserne permanente og dermed vil tilladelsen følge huset – også ved salg.

Flexboligordningen er tænkt som en win-win-ordning, hvor køberne får mulighed for at få en unik bolig uden for almindelige sommerhusområder, og landdistrikterne vinder ved at få flere tilflyttere, der vedligeholder husene og skaber liv.

Ifølge Ministeriet for by, bolig og landdistrikter blev der fra lovens vedtagelse og i resten af 2013 givet 135 flexboligtilladelser.

Gør et kup – køb en flexbolig

Omkring 360 boliger beskrives som flexboliger på Boligsiden.dk netop nu. Langt størstedelen ligger i kommunerne Lolland, Guldborgsund og Vordingborg.

Den gennemsnitlige udbudspris for boliger, der beskrives som flexboliger, ligger langt under udbudsprisen for andre boliger. Flexboligerne udbydes typisk for det halve af andre boliger.

Vær dog opmærksom på, at du indtil videre stadig selv skal indhente tilladelse til at bruge boligen som flexbolig. Snak derfor med kommunen, huset ligger i, om mulighederne for en flexboligtilladelse, inden du køber.

Sådan finder du en flexbolig

På Boligsiden.dk kan søge boliger frem, der er beskrevet som flexboliger. Marker ”Flexbolig” under særlige krav i Avanceret søg.

Gå til avanceret søg og start din flexbolig-søgning

Find mere om