Flest hushandler om sommeren

Foto: Boligsiden

Salget af villaer og rækkehuse kulminerer i juni måned. Det fremgår af tal fra www.boligsiden.dk.

Juni er den absolutte højsæson for handler med villaer og rækkehuse. En opgørelse fra boligportalen www.boligsiden.dk viser, at knap 10 pct. af alle årets hushandler foregår i juni måned. Tallene er udarbejdet på baggrund af et gennemsnit af fordelingen af antallet af hushandler på årets 12 måneder fra 1998 og frem til 2011.

”Tager man et gennemsnit af de sidste 14 års hussalg, andrager antallet af handler i juni måned 9½ pct. af handlerne i løbet af et kalenderår. Det er den højeste gennemsnitlige andel blandt årets 12 måneder”, fortæller Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Mest aktivitet i 2. kvartal

Et kig på udviklingen i juni måned siden 1998 viser, at antallet af handler i 11 ud af de 14 år er på mindst 10 pct. af det samlede antal handler i de pågældende år. Størst var andelen i 2004, hvor knap 12 pct. af alle årets handler blev indgået i den første sommermåned.

Læs også: Højere salgspriser på fritidshuse

Boligsidens tal viser også, at der er mest aktivitet i 2. kvartal af et år. 27 pct. af alle årets handler indgås april, maj og juni.

”Men allerede i marts måned sker der noget. Her bliver i gennemsnit godt 9 pct. af årets handler gennemført. Men det er for alvor i juni måned, vi ser et boom i salget af villaer og rækkehuse”, siger Birgit Daetz.

Helt i bund i december

Det kommer næppe som den store overraskelse, at november og december er de mest døde måneder. I gennemsnit bliver der kun handlet 7½ pct. huse i november, mens andelen dykker endnu mere i december og når årets laveste niveau. I julemåneden indgås der nemlig kun omkring 6½ af åreta handler med villaer og rækkehuse.

Opgørelsen fra www.boligsiden.dk er baseret på data fra OIS.

Find mere om