Flere har købt hus i år

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Til dato har der været flere villahandler end på samme tid sidste år, viser nyeste opgørelse over handelsaktiviteten fra Boligsiden.dk

Forårets salg har for alvor gjort godt for boligmarkedet i 2013. Det store antal handler i april og maj har betydet, at der til dato har været to procent flere villahandler end i samme periode i 2012. Fremgangen på villaområdet er dog ikke helt så stort som på ejerlejlighederne, hvor antallet af handler i år til dato ligger fem procent over niveauet fra sidste år.

”Villahandlerne er steget stødt siden sidste år. Ikke eksplosivt, men tendensen er opadgående. Der er en to procents stigning siden 2012 og en 13 procents stigning siden 2011 på villaområdet. Når det regner på præsten, drypper det på degnen, så når der blæser positive vinde på lejlighedsmarkedet, lufter det også lidt blandt villaerne,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Et andet positivt tegn er, at flere af de villaer, der sættes til salg, også rent faktisk bliver solgt. I 2013 er salgsprocenten steget sammenlignet med de to foregående år. Det betyder, at færre har taget deres bolig af Boligsiden.dk uden at have fået den solgt.

Et blandet år

2013 har ikke været et entydigt år for villaejerne. Januar lagde ud med en lavere handelsaktivitet end i januar 2012, men derfra kom der flere handler, og i april lå handelsaktiviteten 20 procent højere end i samme måned i 2012. Juni lå igen under niveauet for 2012, og heller ikke september og oktober har kunnet matche det antal hushandler, der var i samme måneder året før. Hvis udviklingen fortsætter i årets sidste måneder, kan 2013 ende med at have færre hushandler end i 2012.

”Til dato er der handlet 400 villaer mere i år end i samme periode sidste år. Men årsresultatet afhænger altså af, hvad der sker i de sidste måneder af året,” siger Birgit Daetz.

Find mere om