Fem fede flexboliger

Foto Boligsiden

Mange steder i landet kan du få lov til at købe en villa og bruge den som sommerhus. Flexboligerne begynder at få fodfæste på boligmarkedet, og antallet er støt stigende, viser tal fra Boligsiden.dk.

Er du på jagt efter et sommerhus, behøver du ikke kun at søge blandt sommerhuse til salg. Du kan også søge efter villaer i områder, der er gavmilde med flexboligtilladelserne; det vil sige en tilladelse, der giver dig lov til at tilsidesætte bopælspligten i dét, der ellers er et helårshus. Det er typisk i yderområderne, hvor man gerne vil have gang i boligsalget og tiltrukket flere beboere, at kommunen giver flexboligtilladelser. Og alt tyder på, at flexboligerne er kommet for at blive. Flere og flere boliger beskrives som potentielle flexboliger.

”For et år siden var der knap 200 boliger på Boligsiden.dk, som blev beskrevet som flexboligegnede. I dag er der 500”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Find en flexbolig

Lige nu er flexbolig ikke en status, som huset i sig selv kan have. Du skal aktivt søge om tilladelse hos kommunen til at bruge villaen som flexbolig. Der arbejdes dog på et lovforslag, der skal ændre det, så tilladelsen følger huset ved salg.

Du kan søge efter flexboliger på Boligsiden.dk, men vær opmærksom på, at du søger boliger frem, hvor ejendomsmægleren i boligbeskrivelsen nævner, at boligen kan – eller muligvis kan – opnå flexboligtilladelse. Det er derfor altid en ide at kontakte kommunen og undersøge det nærmere, hvis du er på flexboligjagt.

Fem fede flexboliger

Blandt de potentielle flexboliger kan du finde næsten alt, hvad du drømmer om fra liebhavervillaen til fiskerhuset ved Vesterhavet. Se bare her.

Luksusboligen
Møllestrædet 20, 4550 Asnæs

Højtliggende luksusvilla med udsigt over Sejerøbugten. Her er 170 smagfulde kvadratmeter, der bl.a. har store panoramavinduer, der lukker lyset ind og giver dig en smuk udsigt. Der er ovenlysvinduer i hele husets længde, der gør rummene lyse og trækker naturen tættere på. Udbudspris: 3.950.000 kr.

Charmetrolden tæt på vandet
Strandskovvej 6, 5800 Nyborg

Supercharmerende bindingsværkshus der er placeret i smørhullet mellem strand og skov. Her er en stor, hyggelig grund med flere terrasser, havepavillon og gæstehus. Det perfekte sommersted for den romantiske sjæl. Udbudspris: 2. 495.000 kr.

Den store til flere familier
Jungshovedvej 39, 4720 Præstø

Kan du lide at holde ferie med nogle vennepar, eller er I flere generationer, der gerne vil feriere sammen uden at sidde lårene af hinanden? Her er den perfekte sommerbolig med 589 kvadratmeter bolig fordelt på fire separate længer i en hyggelig bondegård. Grunden er på godt 6.000 kvadratmeter. Udbudspris: 1.850.000 kr.

Tæt på Marielyst strand
Akelejevej 3, 4872 Væggerløse

Marielyst er en elsket badestrand, og vil du bruge dine sommerdage netop her, har du mulighed for at købe denne villa på 160 kvadratmeter, der ligger i Marielyst centrum. Der er tre gode værelse samt stort køkken og stue. Udbudspris: 1.425.000 kr.

Tæt på Vesterhavet
Blaabærvej 2, 770 Vestervig

Hyggeligt fiskerhus under 500 meter fra Vesterhavet. Du får 142 kvadratmeter og flere gode værelser. Huset har den perfekte beliggenhed for et skønt sommerophold, og du kan forvente en pæn ekstraindtægt, hvis du også vælger at leje huset ud. Udbudspris: 595.000 kr.

Fakta: Flexboliger
En flexbolig er en helårsbolig, som ejeren kan vælge at benytte som fritidsbolig. Ejeren kan også på hvilket som helst tidspunkt vælge at benytte huset som helårshus. Det er kommunen, der tildeler et hus status som flexbolig. Regeringen arbejder også på at få vedtaget nye regler kommunen kan kommunen lade tilladelsen følge huset, selvom huset bliver solgt.

Kilde: Ministeriet for by, bolig og landdistrikter

Find mere om