Færre tvangsauktioner i september

tvangsauktioner

Foto: Pixabay

Antallet af tvangsauktioner faldt i september og har været stabilt i 2½ år. Det skriver Realkreditrådet i dag. Boligsiden.dk bringer nyheden.

Der var 410 tvangsauktioner i september 2012. Det er 30 færre end i august måned. Antallet af tvangsauktioner har siden starten af 2010 ligget omkring 424 i gennemsnit om måneden. Det viser Danmark Statistiks sæsonkorrigerede tal, som netop er offentliggjort.

”Antallet af tvangsauktioner har været forholdsvist stabilt de seneste 2½ år. Niveauet er tilmed lavt i et historisk perspektiv,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Ledigheden har været stabil, og det har ført til et stort set uændret antal tvangsauktioner. De lave renter på realkreditlån har også bidraget til at styrke boligejernes privatøkonomi. Samlet set har det betydet, at kun 4.700 boligejere i dag er i restance med ydelsen på deres realkreditlån. Det er en halvering i forhold til for godt to år siden,” fortsætter Ane Arnth Jensen.

Små regionale forskelle

Bag den stabile udvikling ligger små regionale forskelle. Gennem de seneste par år har antallet af tvangsauktioner været svagt faldende i Hovedstaden, mens der har været en svagt stigende tendens på Sjælland, i Syddanmark og i Nordjylland. I Midtjylland har antallet været stabilt.

Falder i Hovedstaden – stiger i resten af landet

”Der har været tendens til lidt færre tvangsauktioner i Hovedstaden gennem de seneste par år. På den anden side har flere andre regioner oplevet en svagt stigende tendens. Boligmarkedet i Hovedstaden har det bedre end resten af landet. Det betyder, at man har lidt nemmere ved at sælge på normal vis, hvis man får problemer. Det skal dog understreges, at der alt i alt er tale om beskedne regionale forskelle,” konstaterer Ane Arnth Jensen.

Find mere om