Færre tvangsauktioner i 2014

tvangsauktioner

Foto: Pixabay

Antallet af tvangsauktioner faldt i 2014, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er især tvangsauktioner af ejerlejligheder og sommerhuse, der er faldet det seneste år.

Trods en stigning i antallet af tvangsauktioner i december gik vi ud af 2014 med et lavere antal tvangsauktioner end i 2013. Antallet af tvangsauktioner faldt med 22 procent fra 2013 til 2014. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er især antallet af tvangsauktioner af ejerlejligheder og sommerhuse, der er faldet. Antallet af sommerhuse på tvangsauktioner er faldet med 24 procent fra andet halvår af 2013 til andet halvår af 2014, og antallet af ejerlejligheder på tvangsauktion er faldet med 21 procent. I samme periode er antallet af enfamilieshuse på tvangsauktion faldet med 14 procent.

”Det er positivt at se, at især antallet af sommerhuse på tvangsauktion er blevet reduceret. Sommerhusejerne har været igennem flere hårde år, og selvom 2014 lagde godt ud, endte året med et fald på 2,4 procent i salgspriserne sammenlignet med året før, og salgstiden er steget med 0,3 procent. Det er blevet sværere at sælge sit sommerhus, så det er godt at se, at alternativet nu ikke så ofte er tvangsauktion”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fordelt på geografi er det især Region Sjælland og Region Syddanmark, der har oplevet et fald i antallet af tvangsauktioner. Antallet er faldet med gennemsnitligt 23 procent i begge regioner fra andet halvår af 2013 til andet halvår af 2014.

Find mere om