Færre opgiver at sælge huset

Foto: Boligsiden

Der er færre end tidligere, der tager huset af boligmarkedet uden at sælge det. Her kan du se, hvor i landet færrest opgiver at sælge huset.

For fem år siden måtte hver tredje hussælger opgive at komme af med huset, mens det nu kun er hver fjerde, der tager huset af markedet uden at skrive en slutseddel. Det viser udviklingen i Boligsiden.dk’s handelstal i juli måned fra 2013 til 2018.

”Efterspørgslen på huse har været stor, siden vi fik den lave rente i 2015, og det har givet større konkurrence om de udbudte huse. Samtidig er der en optimisme på boligmarkedet, der gør købernes valg mere kreative og impulsive. Det har ført til, at flere af de huse der måske ikke var blevet solgt før nu også finder en ny ejer,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det er især i områderne lige rundt om de store byer, at salgsprocenten er høj. Allerhøjest er den i Egedal Kommune, hvor 96 procent af de huse der blev taget af markedet i juli blev solgt.

”Vi ser i øjeblikket en tendens til, at køberne på grund af stigende priser søger lidt længere væk fra bykernerne end tidligere. Fra Egedal kan du komme til Københavns Hovedbanegård på 40 minutter, og husene koster tæt på halvdelen af, hvad de koster i København. Det lokker købere til,” siger Birgit Daetz.

Top 5: Her opgav færrest at sælge huset i juli

KommuneSalgsprocent
1.       Egedal Kommune96%
2.       Hvidovre Kommune91%
3.       Brøndby Kommune89%
4.       Odder Kommune89%
5.       Fredensborg Kommune87%
Find mere om