Et hus med have i Dragør, tak

Foto: Boligsiden

Turbosalg: Nogle kommuner har travlt med at lange villaer over disken. I Dragør finder man de mest markante fald i salgstiderne over det seneste år, viser undersøgelser fra Boligsiden.dk

Hver eneste dag får boliger ny ejer, men nogle steder i landet går det stærkere med at få overdraget husnøglerne. I Dragør har man fået travlt med hushandlerne, for nu går det næsten 38 procent hurtigere end for et år siden.

”På landsplan er salgstiden steget med 1,8 procent for villaer og rækkehuse, så når Dragør har salgstider, der er faldet med 38 procent i samme periode, er det rigtig flot”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Anette Bøgvald Sainis fra EDC i Dragør bekræfter, at det går stærkt med boligsalget: ”Vi kan godt mærke, at vi har mere travlt nu end for et år siden. Jeg synes klart, det går stærkere”. Hun forklarer, at noget af succesen kan komme fra, at både mæglere og potentielle købere er blevet gode til at samarbejde:

”Køberne er blevet gode til at angive deres boligønsker,  når vi skriver dem op i vores køberkartotek, og samtidig bruger vi rigtig meget tid på netop vores køberkartotek for at finde de rigtige huse til køberne. Det er klart, at salgstiderne falder, når vi tager hånd om dem, der næsten går rundt med kufferter på gaden og bare mangler en bolig. Nye boliger når nogle gange kun lige at blive sat til salg, før de bliver solgt, og tit sælger vi boligerne, før de når at blive annonceret”, forklarer Anette Bøgvald Sainis.

Vesthimmerland giver baghjul

Måske er det ikke overraskende, at kommuner i Storkøbenhavn står for fire ud af de fem kommuner, der har høvlet mest af salgstiderne over det seneste år. Men så er der jokeren, Vesthimmerland, der er suset forbi og har givet konkurrenterne baghjul.

Kommunen i Nordjylland med Limfjorden som nabo har oplevet et fald i salgstiderne på hele 28 procent og indtager dermed en flot tredjeplads over kommuner, der har barberet mest af salgstiden over det seneste år.

Det er især bemærkelsesværdigt, fordi Nordjyllands kommune som helhed har salgstider, der er steget med 1,6 procent over det seneste år. Samtidig hører nogle af de nærmeste kommuner til dem, der har oplevet store stigninger i salgstiden. Skive har oplevet en stigning på 59 procent i salgstiden, hvilket er den største stigning på landsplan, og Rebild har haft en stigning på 27 procent. Til gengæld har både Jammerbugt og Mariagerfjord haft små fald i salgstiderne.

Rødovre racer

Rødovre kommer ind på en femteplads med et fald i salgstiderne på 26 procent det seneste år. Men til historien hører det, at Rødovre fører suverænt, når det kommer til det antal dage, et salg tager. En villa i Rødovre bliver nemlig solgt på gennemsnitligt 104 dage, hvilket er det absolut hurtigste på landsplan.

I Dragør tager et salg i gennemsnit 151 dage, men fortsætter faldet i salgstiden med samme fart som nu, går der ikke lang tid, før kommunen er på niveau.

Alene fra maj til juni faldt salgstiden med knap 16 procent i Dragør.

Top 5 over kommuner med største fald i salgstider (årsændring)

  1. Dragør med salgstid på 151 dage (fald på 37,6 %)
  2. Ishøj med salgstid på 140 dage (fald på 36,2 %)
  3. Vesthimmerland med salgstid på 195 dage (fald på 27,6 %)
  4. Høje-Taastrup med salgstid på 128 dage (fald på 26,4  %)
  5. Rødovre med salgstid på 104 dage (fald på 25,9 %)