Ejerlejligheder sælges på 11 dage i Østjylland

Aarhus. Foto: Pixabay

Hver fjerde ejerlejlighed i Østjylland bliver solgt på gennemsnitligt 11 dage, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Andelsboliger kan ikke følge med.

Ejerlejlighederne har førertrøjen på i Østjylland. Sammenlignet med andelsboligerne bliver de solgt dobbelt så hurtigt. Bare 11 dage tager det i gennemsnit at få solgt den hurtigst sælgende fjerdedel af ejerlejlighederne, mens de hurtigste andele bruger 21 dage i gennemsnit. Tager man den hurtigst halvdel af alle solgte andele og ejerlejligheder i Østjylland, har andelsboligerne også her en salgstid, der er dobbelt så lang.

”Der er en ret markant forskel på ejerlejligheder og andelsboliger både i hele Østjylland og i flere bydele i selve Aarhus. I København er billedet modsat; her sælges andelene hurtigst, og derudover er der ikke nær så stor forskel på salgstiderne på de hurtigst sælgende andele og de hurtigst sælgende ejerlejligheder”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ejerlejlighederne sælger hurtigst i Aarhus

Også i Aarhus by har ejerlejlighederne overtaget. En ny undersøgelse viser, at ejerlejligheder i 9 ud af 11 aarhusianske bydele sælges hurtigere end andelsboliger.

Egå og Viby J er de eneste områder i Aarhus, hvor andelenes salgstider holder sig under salgstiden for ejerlejligheder. Størst er forskellen i Tilst, hvor ejerlejligheder ligger gennemsnitligt 52 dage, før de bliver solgt, mens andelene bruger tre gange så lang tid, nemlig 157 dage.

Find mere om