Der er fart på ejerlejlighedsmarkedet

Foto: Boligsiden.

Det går rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Antallet af solgte lejligheder er steget med 17 pct., og samtidig sælges flere til prisen. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Har du en lejlighed til salg, er der gode nyheder. Det går nemlig rigtig godt med salget af ejerlejligheder. Handelsaktiviteten er steget med 17 pct. de seneste måneder sammenlignet med sidste år. Samtidig er der fortsat stigende priser på ejerlejligheder, de bliver solgt hurtigere og flere bliver solgt til prisen.

”I takt med at priserne på ejerlejlighederne steg, begyndte salget af lejligheder også at komme godt i gang, og de positive takter er fortsat ind i 2013. Dermed kan vi nu konstatere, at der sælges flere lejligheder, og de sælges hurtigere. Faktisk sælges godt hver anden ejerlejlighed nu på under to måneder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk.

Flere lejligheder sælges til prisen

Sælgerne er også blevet bedre til at sætte prisen på landets ejerlejligheder. Ifølge Boligsidens Markedsindeks for maj gives der nemlig markant mindre prisnedslag, når lejligheden skal sælges. Der gives i dag et gennemsnitligt nedslag på 598 kr. pr. kvadratmeter. Dermed er det gennemsnitlige prisnedslag blevet 4,7 pct. mindre, og ser man et år tilbage, er nedslaget reduceret fra godt 900 kr. svarende til knap 35 pct.

”Stigende priser og et faldende udbud har i løbet af det seneste år ændret lejlighedsmarkedet til at være mere sælgers marked. Der gives i dag markant mindre nedslag, og fortsat flere får prisen for deres bolig. Faktisk er det nu godt hver tredje sælger, der får solgt deres lejlighed til prisen, og omkring 6 pct. får en højere pris for deres lejlighed, end den var sat til salg for,” siger Birgit Daetz.

Der er i dag 7.351 ejerlejligheder udbudt på Boligsiden.dk.

Fakta:

  • Der blev solgt 17 pct. flere ejerlejligheder de seneste måneder sammenlignet med sidste år.
  • Salgspriserne for ejerlejligheder i hele landet er steget med 0,7 procent i maj måned. På årsbasis er dette tal 9,9 procent eller 1.848 kr. pr. kvadratmeter.
  • Salgstiderne for ejerlejligheder er i gennemsnit faldet med 7 procent i maj måned og 25,5 procent det seneste år. Således tog det 4 ½ måned at få solgt lejlighederne, svarende til 1 1/2 måned hurtigere end året tidligere.
  • I gennemsnit sælges næsten hver anden ejerlejlighed nu på under to måneder.
  • Der gives et nedslag på 598 kr. pr. kvadratmeter. Det er et fald på 4,7 procent sammenlignet med april og 34,4 procent sammenlignet med sidste år.

Tallene bygger på boliger fjernet fra Boligsiden.dk i den pågældende måned. Boligen indgår i solgte, hvis den enten er afmeldt som solgt af ejendomsmægleren, eller kan tilknyttes en registreret handel i OIS inden for +/- 60 dage fra sidste udbudsdato. Hvis handlen er tinglyst bruges data fra tinglysningen, ellers bruges data fra ejendomsmægleren.