Boligsalget stagnerer i landkommuner

Statsgaranteret lån

Foto: Boligsiden.

Mens boligsalget stiger i de store byer, står det i stampe i landkommunerne. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk

Boligmarkedet i landkommunerne er under gevaldigt pres. En nyligt offentliggjort undersøgelse fra www.boligsiden.dk viser, at der i dag er 34 pct. flere huse til salg på landet end for blot tre et halvt år siden. Nu følger www.boligsiden.dk op med endnu en undersøgelse, der sætter en fed streg under udviklingen.

Ifølge den nye undersøgelse står salget af huse fuldstændig stille i landkommunerne, mens udviklingen i byerne er vendt til det positive.

”Når man sammenligner hussalget i marts og april i år med perioden september til og med november i fjor står salget helt stille. Der bliver solgt det samme antal huse nu som for et halvt år siden”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Salget steg med 10 % i byerne

Hun fortsætter: ”Derimod går det nu fremad i de store byer. Når vi sammenligner salgsudviklingen i byerne i de nævnte perioder, blev der i marts og april solgt godt 10 pct. flere huse end i efterårsmånederne.”

Udviklingen er hård ved landkommunerne. Siden starten af 2009 er salgspriserne på huse faldet med hele 17 pct. i landkommunerne. Til sammenligning er de i samme periode ’kun’ faldet med 5 pct. i byerne.

Koster det halve på landet

”Omvendt er den gode nyhed, at der er mange penge at spare ved at flytte på landet. Her er kvadratmeterpriserne i dag nede i omkring 7.100 kroner, mens det i gennemsnit er næsten dobbelt så dyrt at købe hus i byerne. Så drømmer man om landlig idyl og plads til heste og måske sit eget bilværksted i garagen, er der masser af værdi i at flytte på landet”, siger Birgit Daetz og slutter:

”For mange unge familier kan det være svært at låne til boligkøbet i byerne, men banken kan vise sig at være noget venligere stemt, hvis man vælger det meget billigere hus på landet.”