Der blev solgt 1.887 boliger i sidste uge. Det er færre end i samme uge sidste år, men flere end normalt. Boligmarkedet udvikler sig i øjeblikket i tråd med de sæsonudsving, vi kender fra før corona.
Efter nogle sløve sommerferieuger er boligmarkedet for alvor kommet op i gear igen i august. Nye ugetal fra Boligsiden viser i hvert fald, at der bliver solgt flere boliger end tidligere på sommeren.
Den udvikling går godt i spænd med det, vi kender fra årene før corona. Dog er salget på et lidt højere niveau end normalt.
”Der bliver solgt flere boliger nu, end der gjorde i løbet af sommerferien. Det er helt normalt. Til gengæld er salgstallene noget lavere end sidste år, hvor der på det her tidspunkt af året var ekstraordinært meget gang i den på boligmarkedet. Det er også meget normalt. I det hele taget er der rigtig meget i udviklingen på boligmarkedet, der er, som det var i tiden før corona. Det der adskiller sig lige nu er, at antallet af handler er en smule højere end tidligere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.
Udbud stiger igen
I takt med den mere normale udvikling i antallet af handler, er udbuddet også begyndt at stige igen. Faktisk er det steget i 17 af de seneste 18 uger, så der nu er mere end 41.200 boliger til salg på Boligsiden.
”De dramatiske fald i udbuddet stoppede i virkeligheden allerede for et halvt år siden, hvor udbuddet var stort set ens fra uge til uge i perioden mellem vinterferien og påsken. Siden er udbuddet steget stille og roligt, og det har givet køberne flere valgmuligheder,” siger Birgit Daetz.
I en historisk kontekst er udbuddet imidlertid fortsat lavt. Der er cirka 10.000 færre boliger til salg sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, og udbuddet er fortsat lavere end ved årsskiftet.
”Vi er ved at være ved den tid på året, hvor udbuddet typisk begynder at falde. Nu er spørgsmålet så, om vi kommer til at se den normale udvikling med faldende udbudstal, eller om udbuddet kan fortsætte med at stige som konsekvens af det lidt lavere antal af bolighandler,” siger Birgit Daetz.