Boligkvarteret fejrer fødselsdag med nyt afsnit om boligforsikringer

internet

Foto: Unsplash

For et år siden kom det første afsnit af podcasten Boligkvarteret på gaden. Siden da er lytterne taget med rundt om både boligfinansiering, energiforbrug, førstegangskøb og meget mere. Nu markeres ét-års-fødselsdagen med et nyt afsnit, der denne gang har fokus på boligforsikringer.

Et boligkøb er en stor investering for de fleste. Derfor er det også vigtigt at vide, hvordan man er sikret, hvis der opstår skader på boligen, og det er i den forbindelse, at boligforsikringerne bliver afgørende.

Vil du gerne vide mere?

Så lyt med i den nye udgave af Boligsidens podcast, Boligkvarteret, der udgives i samarbejde med Partnermedier. For i det nye afsnit, der samtidig markerer ét-års-fødselsdagen for Boligkvarteret, er det netop forsikringer, der er temaet.

Dagens gæst er Rasmus Brandt Jensen fra Dansk Boligforsikring A/S, der er et forsikringsfirma med speciale i ejerskifteforsikringer og øvrige boligforsikringer.

I selskab med Boligsidens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz, fortæller han om rammerne for ejerskifteforsikringen, og hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med netop denne type af forsikring.

Relevant for både køber og sælger

Ejerskifteforsikringen kan dække skjulte fejl og skader på huset, som ikke er nævnt i husets tilstandsrapport og elinstallationsrapport. Den er relevant for både køber og sælger, da den foruden at dække skjulte skader også fratager sælgeren sit ansvar for skaderne, som sælger ellers ville have i 10 år efter hushandlen.

Det er samtidig lovmæssigt defineret, hvad en ejerskifteforsikring skal dække, og det er ifølge Rasmus Brandt Jensen fra Dansk Boligforsikring vigtigt at være opmærksom på.

”Vi oplever, at der kan være et misforhold mellem de forventninger, som køberne kan have til forsikringsselskabet i forhold til, hvad en ejerforsikring kan dække, når de skal lave en skadesopgørelse,” forklarer han i podcasten.

Forårstegn på boligmarkedet

Netop nu kan der være rigtig god grund til at dykke yderligere ned i ejerskifteforsikringens vilkår. For efter et trægt andet halvår i 2022, er der i begyndelsen af 2023 begyndt at komme mere gang i bolighandlerne.

Dermed er der også flere købere og sælgere, der aktuelt står i situationen med et ejerskifte af bolig.

De spirende forårsfornemmelser på boligmarkeder fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz, samtidig mere om i det nye afsnit af Boligkvarteret.

Lyt til det hele lige her på Boligsiden og bliv opdateret på både boligmarkedet generelt og på ejerskifteforsikringen.

Find mere om