At vælge ejendomsmægler er en tillidssag

Foto: Boligsiden

At vælge den ejendomsmægler, der skal sælge din bolig, er en tillidssag. På internettet har du rig mulighed for at tjekke mæglerne, før du beslutter, hvem du vil bruge til din bolighandel.

Tusindvis af boliger skifter hænder hvert eneste år. Bolighandler involverer millioner af kroner og har altafgørende betydning for både købers og sælgers privatøkonomi. Og midt i bolighandlen står ejendomsmægleren, der gør sit for at få det hele til at glide så let som muligt. Der kan dog være stor forskel på, hvad man som sælger vil have ud af sin ejendomsmægler. Nogle går efter et hurtigt salg, andre efter den højeste pris. Men for alle gælder det, at dialogen skal være i orden med ejendomsmægleren, så han eller hun kan hjælpe dig som sælger bedst muligt.

Hjælp til dig, der skal vælge mægler

I mange byer er der en ejendomsmægler på hvert et hjørne. Det er ikke nemt at vælge og finde ud af, hvem der bedst matcher de ønsker, man har til salget. Men internettet er som altid kilden til yderligere information.

På Boligsiden.dk kan du under fanebladet ”Find mægler” dykke ned i en myriade af information om hver enkelt mæglerbutik i dit område. Du kan undersøge, hvor mange boliger den enkelte butik har solgt, hvor lang tid det i gennemsnit har taget, og hvor stor en andel af de boliger, der er har været til salg, som rent faktisk er blevet solgt. Du kan også se, hvor meget der i gennemsnit er blevet givet i prisnedslag for de solgte boliger i den enkelte butik.

Alt dette er nyttig viden, hvis du fx vil vælge den mægler der sælger hurtigst – men som så måske har de største prisnedslag. Eller hvis du vil vælge den mægler, der er bedst til at få udbudsprisen –men hvor det så måske er på bekostning af salgstiden. Alt afhænger netop af dine behov.

”Det kan være en jungle at finde rundt i ejendomsmæglerbranchen. Vi har forsøgt at gøre det nemmere ved at give forbrugerne et praktisk værktøj, de kan bruge, når de skal vælge ejendomsmægler. Det er hel unik information, vi har samlet om både branchen og om forbrugertilfredsheden”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mæglerne har fået stjerner på

Som noget nyt offentliggjorde Boligsiden.dk i foråret resultatet af en løbende tilfredshedsundersøgelse blandt mæglernes kunder. Efter en endt bolighandel har køber og sælger fået tilsendt et spørgeskema, hvor de har skullet vurdere oplevelsen i forbindelse med bolighandlen. Det har resulteret i en overordnet kundeanbefaling i form af stjerner.

”Som den første og eneste rådgiverbranche er vi gået i luften med offentliggørelse af kundetilfredshedsundersøgelser på boligsidens ”Find mægler”. Dermed har vi introduceret et værktøj til forbrugerne, der kan benyttes, når der skal vælges ejendomsmægler. Et værktøj, som har til hensigt at give vores kommende kunder såvel overblik og tryghed i forbindelse med deres bolighandel”, siger Torben Strøm, der er formand for Dansk Ejendomsmæglerforening.

På Boligsiden.dk kan du fra oversigten over tilfredsheden med mæglerbutikkerne klikke ind på de enkelte butikker og her komme helt ned i materien af undersøgelsen. Her kan du for hvert enkelt spørgsmål, der er stillet, se resultatet fra henholdsvis købere og sælgere.

Sådan bliver stjernerne til

Spørgeskemaerne bliver udsendt af analyseinstituttet Epinion til køber og sælger efter en afsluttet bolighandel. Køber og sælger skal dog have givet tilladelse til at blive kontaktet. Hvis en mæglerbutik ikke har sendt spørgeskemaer ud til mindst 60 procent af sine købere og sælgere, bliver resultaterne ikke vist på Boligsiden.dk.