Albertslund er årets mester i hurtige hussalg

Et hussalg tog i gennemsnit bare 47 dage i Albertslund i november viser tal fra Boligsiden.dk. Dermed har den lille kommune på Vestegnen slået en fuldstændig vanvittig rekord.

I august slog Rødovre Kommune sin egen rekord i hurtige hussalg. Salgstiden for villaer og rækkehuse faldt fra 66 dage til 57 dage i kommunen, og det var noget, der imponerede dengang. “Der tale om en markant udvikling i et område, hvor boligsalget i forvejen går drønstærkt”, sagde Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk tilbage i september.

Men rekorder er til for at blive slået, og Albertslund endte i november måned med en gennemsnitlig salgstid for villaer og rækkehuse på bare 47 dage. På landsplan lå salgstiden i gennemsnit på 193 dage for villaer og rækkehuse i november. Selv i Region Hovedstaden lå den gennemsnitlige salgstid på 119 dage og dermed meget langt fra salgstiden i Albertslund.

”En salgstid på 47 dage er flot. En gennemsnitlig salgstid for villaer og rækkehuse på 47 dage for en hel kommune er vildt imponerende. Vi vidste, det gik stærkt på vestegnen, men der skal alligevel nogle meget hurtige hushandler til for at få gennemsnittet derned”, siger Birgit Daetz.

Rødovre på andenpladsen

Rødovre kommune har novembers næsthurtigste salgstider for villaer og rækkehuse, men med et gennemsnit på 71 dage i Rødovre lægger Albertslund sig overbevisende i spidsen. Som altid sætter vestegnskommunerne sig på de fleste pladser i top 10 over kommuner med hurtigst hussalg, men i november er det altså Albertslund, der kan sole sig i æren som den absolut hurtigst sælgende kommune i hele kongeriget.

Få huse at vælge imellem

Er du også vild med Albertslund, skal du stå tidligt op for at få en bolig netop der. I alt er der kun 37 boliger til salg, og 33 af dem er villaer og rækkehuse. Udbuddet af villaer og rækkehuse i Albertslund er da også faldet med 25 procent fra november 2014 til november i år. I samme periode har Rødovre Kommune fx fået 17 procent flere villaer og rækkehuse til salg. Andre kommuner i nærheden har oplevet en massiv reduktion i boliger til salg. Både Glostrup og Ishøj har fået reduceret udbuddet med mere end 50 procent det seneste år.

”Stærkt faldende udbud kan helt klart få salgstiden til at falde, især i de små kommuner. Vi ser også en afspejling i salgsprisen, der i flere af de små omengskommuner er steget mere end landsgennemsnittet”, siger Birgit Daetz.

Top 10: Hurtigste salgstid for villa/rækkehus i november 2015

  1. Albertslund: 47 dage
  2. Rødovre: 71 dage
  3. Tårnby: 74 dage
  4. Glostrup: 75 dage
  5. Hvidovre: 79 dage
  6. Gladsaxe: 83 dage
  7. Brøndby: 86 dage
  8. Ishøj: 88 dage
  9. Lyngby-Taarbæk: 88 dage
  10. København: 96 dage
Find mere om