Årets dyreste handel: Villa solgt til 36 millioner kroner

Foto: Boligsiden

Den dyreste villa, der er blevet solgt i første halvår af 2017, blev i foråret handlet for 36 millioner kroner. Og på listen over de mest pebrede rækkehushandler ligger en handel i Gentofte til 16,7 millioner kroner helt i top.

Drømmebolig er nok et meget passende ord, hvis man skal beskrive den villa, der tager titlen som første halvårs absolut dyreste bolighandel. Beliggenheden med egen badebro til Øresund er ikke blot lidt af en boligfantasi for mange, salgsbeløbet er også af den slags kaliber, som de fleste af os må nøjes med at fantasere om nogensinde at komme i nærheden af.

Villaen på Skodsborg Strandvej 182 nord for København blev i marts måned solgt for 36 millioner kroner – en salgspris, der ifølge kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz, hører til sjældenhederne på det danske boligmarked.

”Det er en pris, der ikke harmonerer med flertallets økonomiske råderum. Heldigvis er det sådan, at alle mennesker har deres helt egne definitioner af, hvad der udgør et godt hjem. De fleste har dog også boligdrømme, der rækker langt ud over, hvad der er muligt – både i det store og det små – og derfor er boligmarkedet og spektakulære handler som den på Skodsborg Strandvej fascinerende. Det er boliger som den, der er med til at give drømmene næring,” siger hun.’

(Artiklen fortsætter under billedet)

(Villaen på Skodsborg Strandvej 182 ligger på en grund, der er 2.626 kvadratmeter stor. Foto: Home Charlottenlund)

Dette rækkehus topper listen

Villaen, der ligger i 2942 Skodsborg, er opført helt tilbage i 1895, og den har et boligareal på 372 kvadratmeter. Derudover er der endnu en bygning på grunden på 111 kvadratmeter. Boligen er solgt gennem Home Charlottenlund, der har op til flere villaer med på top 20 over de dyreste handler i årets første seks måneder.

Det dyreste rækkehus ligger ikke langt derfra. Sundvænget 23 i Hellerup blev solgt i januar måned til den nette sum af 16,7 millioner kroner af ejendomsmæglerfirmaet Lützau. For det beløb fik den nye køber 193 kvadratmeter og adgang til strand for enden af vejen.

”Selvom man bor tæt på naboen, og som oftest på mindre grunde, er rækkehuse ikke nødvendigvis den billige løsning, hvis man er på boligjagt. Priserne på samtlige boligtyper har generelt været stigende de seneste år, og ser vi alene på huse, er kvadratmeterprisen på landsplan steget fra 12.272 kroner i maj 2015 til 13.252 kroner i maj i år. I Region Hovedstaden er stigningen i kroner og ører over dobbelt så stor, nemlig 2.500 kroner, så niveauet nu lyder på omkring 23.700 kroner for en enkelt kvadratmeter,” siger Birgit Daetz.

Årets konkurrenter

Det er dog ikke sikkert, at rækkehuset på Sundvænget eller villaen på Skodsborg Strandvej løber med titlen som årets dyreste handel i hele 2017. Der er lige nu seks villaer til salg med udbudspriser på over 36 millioner kroner. Det gælder for eksempel villaen på Vedbæk Strandvej 344 i Vedbæk til 55 millioner kroner eller Kogtvedvænget 11A i Svendborg til knap 49,5 millioner kroner.

Konkurrencen er mindre hård på markedet for rækkehuse. Her der blot en enkelt bolig i udbud, der kan nå at nappe førstepladsen. Det er Vitus Berings Alle 16 i Klampenborg. Her kan du få 364 kvadratmeter til knap 18 millioner kroner.

”Derudover er der stadig seks måneder tilbage af året, hvor vi med garanti vil se, at der kommer endnu flere spændende og spektakulære boliger med i puljen. Selvom boligmarkedet traditionelt topper i juni måned, betyder det ikke, at salget nu bremser op. Langt fra,” siger Birgit Daetz.

Find mere om