Året der gik: 15 procent flere hussalg i 2014

Foto: Boligsiden.

Sammenlignet med de seneste fire år ligger hussalget 15 procent højere i 2014, viser tal fra Boligsiden.dk. Oktober blev den måned, hvor flest boliger skiftede hænder.

Der har været gang i kuglepennene i hele 2014, hvor der er blevet skrevet under på et rekordhøjt antal salgsaftaler på villaer og rækkehuse. Langt over 32.000 huse har skiftet ejer i 2014, det er det højeste antal i fire år. Forventeligt kommer det samlede salgstal op i nærheden af 34.500, når året er omme, udelukkende for villaer og rækkehuse.

”Allerede ved udgangen af november overhalede 2014 de forrige år i antallet af solgte boliger og det med en pæn margin. Det gælder ikke bare villaer og rækkehuse men også ejerlejligheder og sommerhuse. Den stadigt faldende rente har gjort det attraktivt at komme ind på boligmarkedet også for førstegangskøbere”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, som forklaring på det høje antal bolighandler.

Oktober blev højdespringer

Oktober blev den måned i 2014, hvor flest boliger fik ny ejer. Det er ikke bare en rekord for 2014 men for de seneste fire år. Der blev solgt godt 3.300 villaer og rækkehuse i oktober, der dermed lægger sig 25 procent over salgsgennemsnittet for de fire foregående år.

”Salget i oktober plejer at ligge rimelig højt, men det er alligevel overraskende, at det ligefrem bliver en oktober, der stikker af med det højeste salgstal ikke bare i år men over de seneste fire år også”, siger Birgit Daetz.

Rekordsalg af ejerlejligheder og sommerhuse

Også lejlighedssalget har buldret frem i år og ligger over 40 procent højere end i de fire forrige år. Men endnu mere overraskende er det måske, at selv sommerhusene, der ellers har haft et trængt år med faldende priser og stigende nedslag og salgstider, kommer til at slutte året af med salgstal, der ligger ca. 17 procent højere end de foregående år.

”Efter syv magre år lader der til at være kommet gang i hele boligmarkedet, og det giver os et fedt år i år. Når der først begynder at komme gang i salget, kan det hurtigt blive en positiv spiral, så det er sandsynligt, at også næste år bliver et godt år, hvis ikke økonomien vender eller andre faktorer ændrer sig betragteligt”, siger Birgit Daetz.

Find mere om