Køber du en villa, der opvarmes med et pillefyr, kan du ikke bare spare op til 1,3 millioner kroner på udbudsprisen; din varmeregning holder sig også på et minimum, viser tal fra Boligsiden.dk. Er det for godt til at være sandt?
Vil du spare mellem 370.000 og 1,3 millioner kroner på udbudsprisen af din nye villa? Og vil du også have en bolig, der opvarmes med en billig varmeform? Så skal du gå efter en villa, der opvarmes med et pillefyr.
Et pillefyr opvarmer vand og din bolig på samme måde som et olie- eller naturgasfyr, men prisen for varme er markant mindre, hvis du fyrer med træpiller.
”Sammenlignet med på elvarme, naturgas og olie er prisen for opvarmning med træpiller lavere. Samtidig kan der være mange penge at spare, når du skal købe selve huset. I Region Hovedstaden udbydes en 140 kvadratmeter stor villa med pillefyr for i gennemsnit 1,3 millioner kroner mindre end boligerne uden. I Region Sjælland er forskellen på udbudspriserne mindst, men udbudsprisen ligger stadig 370.000 kroner lavere for villaerne med pillefyr”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.
Du slipper altså billigere, både når du køber huset med pillefyret, og når du skal betale for opvarmningen. Så er der en hage?
Pillefyret populært på Sjælland
Nu hvor vi har vækket din interesse for pillefyret, vil du måske gerne have et i din nye villa. Der er bare den hage, at pillefyrets udbredelse ikke er lige fordelt over hele landet. I en stor del af de storkøbenhavnske kommuner er der ikke en eneste bolig til salg med pillefyr. Og i både Nord- og Østsjælland og i Vest-, Nord- og det sydlige Jylland er der langt mellem de pillefyropvarmede villaer.
Pillefyret er mest elsket og udbredt i det vestlige og sydlige Sjælland samt det sydlige Fyn, hvor den største koncentration af pillefyr befinder sig. Se på kortet nedenfor, hvor du har størst chance for at finde en villa med pillefyr. Grønne kommuner har den største koncentration af pillefyr; røde og orange kommuner, den mindste.
Pillefyrets ulemper
Har du fundet en villa med pillefyr, er der et par ting, du skal vide, inden du køber. Et pillefyr kræver en del arbejde sammenlignet med et olie- eller naturgasfyr, der i det store hele kører af sig selv. Har du et pillefyr, skal du selv fylde piller på ca. en gang om ugen. Tager du på 14 dages juleferie væk hjemmefra, skal du derfor have lavet en aftale med en, der har lyst til at komme og passe dit fyr, mens du er væk, hvis du ikke vil komme hjem til et iskoldt hus. Samtidig skal du selv rense fyret jævnligt.
Pillefyret kræver god plads, da træpillerne fylder. Køber du et hus, der i forvejen har et pillefyr, er der allerede styr på opbevaringen, men overvejer du at installere pillefyr i dit nuværende hus, er det noget, du skal overveje.
Om sommeren kan det typisk ikke svare sig at fyre med pillefyret, da det producerer mere varme, end du har brug for. Så du vil typisk skulle supplere med elvarme i den periode, hvor dit fyr er slukket.
Desuden er der nogle, der synes, at pillefyret sviner, og det kan også larme en del, hvilket kan være en gene, hvis du har det stående tæt på dit soveværelse eller stue.
Udregn, hvad du kan spare ved at skifte til pillefyr hos Energistyrelsen
Læs mere om pillefyr hos Bolius
Så mange villaer med pillefyr er der til salg i din kommune: