Sommerhuse med boblende hjemmespa

Foto: Boligsiden

Med et spabad inden for husets fire vægge er det svært ikke at komme helt ned i gear. Her giver vi dig tre eksempler på sommerhuse med spabad, der med garanti vil give dig nogle afslappede feriedage.

Et sommerhus er ofte så hyggeligt, at det i sig selv bringer pulsen ned og får overskuddet til at boble i årerne efter en travl arbejdsuge eller flere. Men det er alligevel ikke nogen skam at hjælpe roen lidt på vej med et afslappende boblebad.

Flest spabade i Jylland

På landsplan er 36 procent af de udbudte sommerhuse udstyret med et spabad. I Region Hovedstaden har 28 procent af de sommerhuse, der er til salg, et spabad, mens det i Region Sjælland kun er 27 procent af sommerhusene til salg, der har spa. I Jylland er begejstringen for de boblende badekar noget større. Andelen af sommerhuse til salg med spabad kommer i Region Nordjylland op på 38 procent, mens det i Region Syddanmark rammer 41 procent og i Region Midtjylland når helt op på 42 procent.

Spa giver moderat højere kvadratmeterpris

Det er uden tvivl forbundet med stor luksus at kunne omgive sig med varme bobler, hvornår det skal være, og det afspejler sig da også i udbudsprisen, der på tværs af alle regioner er højere, hvis sommerhuset har spa. I Region Sjælland er spaens effekt på kvadratmeterprisen størst, idet udbudsprisen her er fem procent højere for et sommerhus med spabad end for et gennemsnitligt sommerhus. Et sommerhus på 70 kvadratmeter beliggende i Region Sjælland udbydes i gennemsnit til 998.442 kroner, mens et sommerhus af samme størrelse inklusive spa udbydes til 1.044.802 kroner. Det er altså en prisstigning på ca. 46.000 kroner i Region Sjælland, hvor prisforskellen procentuelt er størst.

”Et spabad er en dyr investering, hvad enten det følger med huset eller skal anskaffes fra nyt. Fordi sommerhusene med spa bliver udbudt for mere end andre sommerhuse, kan man overveje, om man i stedet vil købe et sommerhus uden spa og så bruge besparelsen på at installere det selv” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Find mere om