Salgstrick: Sådan får du små rum til at virke større

Foto: Boligsiden

Ingen har lyst til at bo i et kosteskab, men får du de små rum til at syne større, end de er, forbedrer du chancerne for, at din bolig bliver solgt hurtigt. Boligsiden.dk har fået hjælp af boligstylist Birgitte Vosper.

Hver tiende ejerlejlighed, der er til salg netop nu, er under 50 kvadratmeter. De mange små lejligheder er attraktive, fordi de som regel er billigere end de større alternativer. De kan dog hurtigt komme til at virke mindre, end de i virkeligheden er, fordi de ikke er indrettet optimalt. Det kan være en medvirkende årsag til, at lejlighederne på mellem 30 og 50 kvadratmeter i gennemsnit bliver solgt på fire måneder, hvilket er en måned mere end salgstiden for lejligheder på mellem 50 og 70 kvadratmeter, og to uger længere end gennemsnittet for alle de lejligheder, der er solgt det seneste år.

”Det handler ikke bare om små lejligheder; der kan også være små rum i et ellers større hus. Mange af parcelhusene fra 60’erne og 70’erne har den klassiske fordelingsgang og tilhørende små værelser, og de harmonerer ikke altid med købernes ønsker om rummelighed og plads”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I parcelhuset er det relativt nemt at slå vægge ned og skabe større rum, men hvis du skal have huset solgt og ikke ønsker at gå i gang med de store ombygningsplaner, kan det være en fordel bare at style rummene, så de virker større.

Få det lille værelse til at virke større

Har du en lille bolig, er der en række tricks, du kan benytte dig at for at få dine kvadratmeter til at se ud af mere.

”Vi ved alle, at når boligen skal sælges, skal den virke så stor som muligt. Men det er ikke altid let for dem med en studielejlighed”, siger Birgitte Vosper, indehaver af Busybees Boligstyling, og fortsætter:

”Der er dog mange ting man kan gøre for at få rummene til at virke større. Her er mine bedste tips”.

Seks tips til at gøre små rum større

  1. Det allerbedste råd er lys. Det gælder både naturligt og elektrisk lys. Træk gardiner fra og persienne helt op. Jo mere jo bedre. Og vask vinduerne, hvis de trænger.
  2. Ryd op. Endnu en klassiker. Rod på overflader ses endnu tydeligere i et lille rum. Men jeg tænker også på møblerne. Store, tunge møbler gør din stue mindre, og overfyldte bogreoler virker bastante i et mindre rum. Sørg for at du kan se benene på din sofa for et lettere look, og brug evt. små indskudsborde i stedet for et traditionelt, langt sofabord.
  3. Hvis du har flere rum, vil jeg anbefale at bruge samme farvepalet. Hvis du har hvide vægge, kan du koordinere farverne på dit tilbehør, dvs. sengetæppe, puder, vaser, lamper, tæpper m.v., i hele lejligheden. Det binder boligen sammen og gør den mere hel. Tænk også på farven på dit gulv.
  4. Brug spejle i rummet til at reflektere lyset. Spejle er det store hit i øjeblikket. Brug fx et rundt spejl over sengen, et aflangt i entréen, eller et lille galleri af spejle i stuen. Det giver en illusion af et større rum.
  5. Hvis et rum har flere formål, kan du bruge tæpper til at afgrænse området. Det kan du også gøre med tapet eller farve på væggen.
  6. Et lille trick, jeg har brugt, er at bruge lofthængte pendlerlamper som sengelamper. De fylder ikke ud i rummet, som væghængte lamper gør, og de tager ikke plads på sengebordet. Du skal bare huske at have en kontakt tæt på sengen – ellers bliver du hurtigt træt af dem.
Find mere om