Sådan får du flere kvadratmeter – uden at flytte

Er du en samler? Så tag den kritiske brille på og få ryddet op i dit hjem. Har du virkelig brug for 10.000 ting? Boligsiden.dk guider dig til ryddeligt hjem.

I dag omgiver gennemsnitsdanskeren sig efter sigende med 10.000 ting i sit hjem. For et par generationer siden drejede det sig om 4.000 ting. Så synes du, din bolig er for trang, så gå i krig med nogle af de 6.000 ekstra ting, du har akkumuleret, og som måske i virkeligheden ikke behøver at fylde dit hjem op.

Alternativt kan du købe en større bolig og få plads til det hele. Det synes vi naturligvis er en rigtig god ide, men vi forstår sådan set godt, hvis du vil starte med bare at rydde lidt op.

Oprydning som religion

At rydde op er næsten en religion, og bøgerne om oprydning hober sig op hos boghandleren. Du kan fx rydde op med Feng Shui – en overbevisning, der også kan hjælpe dig med, hvordan du skal indrette dit hjem, vende din seng og placere din skraldespand. Mange mener, at rod i hjemmet skaber rod i sindet, og at du ikke kan få styr på dit liv, før du får styr på dit rod. Nogle går endda så vidt som at sige, at rod er kilde til konflikter i hjemmet.

Alt det vil vi her på Boligsiden.dk slet ikke blande os i. Men det er almindelig sund fornuft, at skal du presse bogstavelig talt 10.000 ting ind i dit hjem, så kan du få mere plads, hvis du sørger for at stable dem ordenligt eller endnu bedre: Smide nogle af dem ud.

Inspiration til din oprydning

Savner du inspiration til din oprydning, kan vi på det varmeste anbefale sitet Houzz.com , der er en slags online billedbog for boligejere. Her er der billedinspiration til alt i og omkring hjemmet.

Få inspiration til oprydning og opbevaring her i Houzz’s idekatalog

Der er sådan cirka en lille million bøger om Feng Shui, og der er også nogle, der kun beskæftiger sig med oprydning. Se fx udvalget af Feng Shui-bøger her hos Saxo og se på, om der er noget, du kan bruge.

For et brede perspektiv på rod og oprydning kan du besøge den gratis filmtjeneste Filmstriben og se kortfilmen ”Ryd op”. Filmen varer 22 minutter og tager dig på tur i en række børneværelser og kortlægger grænselandet mellem børn og forældres syn på orden og kaos.

Se filmen “Ryd op” på Filmstriben

Find mere om